Vaccinul Pfizer, sigur și eficient la copiii cu vârste între 12 și 15 ani. Studiu

DCMedical Team |
Data publicării:
Vaccin COVID-19 de la Pfizer și BioNTech. Foto: Pixabay
Vaccin COVID-19 de la Pfizer și BioNTech. Foto: Pixabay

Vaccinul împotriva COVID, creat de Pfizer și BionTech, este sigur și eficient la copii cu vârste între 12 și 15 ani, arată un studiu realizat de companie.

Companiile Pfizer şi BioNTech au anunțat, într-un comunicat, miercuri, 31 martie, că vaccinul produs de ele împotriva COVID este sigur şi eficient la copii cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani.

”Pfizer și BioNTech au anunțat astăzi că, într-un studiu de fază 3 la adolescenți cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani, cu sau fără dovezi prealabile ale infecției cu SARS-CoV-2, Pfizer-BioNTech Vaccinul COVID-19 BNT162b2 a demonstrat 100% eficacitate și răspunsuri solide la anticorpi, depășind cele înregistrate anterior la participanții vaccinați cu vârsta cuprinsă între 16 și 25 de ani și a fost bine tolerat. Acestea sunt rezultatele topice dintr-un studiu esențial de fază 3 la 2.260 de adolescenți”, se arată în comunicatul oficial.

Companiile intenționează să trimită datele către FDA ca amendament propus la autorizația lor de utilizare de urgență în următoarele săptămâni și speră ca serul să poată fi administrat înainte de începerea anului școlar următor.

”Pe tot globul, tânjim după o viață normală. Acest lucru este valabil mai ales pentru copiii noștri. Rezultatele inițiale pe care le-am văzut în studiile la adolescenți sugerează că copiii sunt deosebit de bine protejați prin vaccinare, ceea ce este foarte încurajator având în vedere tendințele pe care le-am văzut în ultimele săptămâni cu privire la răspândirea variantei B.1.1.7 din Marea Britanie. Este foarte important să le permiteți să se întoarcă la viața școlară de zi cu zi și să se întâlnească cu prietenii și familia, protejându-i în același timp pe ei și pe cei dragi”, a declarat Ugur Sahin, CEO și cofondator al BioNTech, în același comunicat.

Studiul a cuprins 2.260 de adolescenţi cu vârste între 12 şi 15 ani, au fost 18 cazuri de COVID-19 în grupul care a primit un ser placebo şi niciunul în grupul care a primit vaccinul - adică o eficacitate de 100% în prevenirea COVID-19.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel