Vaccinul produs de AstraZeneca și Oxford, testat pe copii și adulți tineri

Angela Sabău |
Data publicării:
Vaccinul produs de AstraZeneca și Oxford, rezultate bune. Foto: AstraZeneca
Vaccinul produs de AstraZeneca și Oxford, rezultate bune. Foto: AstraZeneca

Universitatea Oxford lansează un studiu pe copii al vaccinului COVID-19. Universitatea a anunțat că este primul studiu care evaluează siguranța utilizării unui vaccin COVID-19 la copii și adulți tineri. 

Pentru acest nou studiu, randomizat, de fază II, vor fi înscriși 300 de voluntari. Până la 240 dintre ei vor primi vaccinul ChAdOx1 nCoV-19, iar restul un vaccin pentru meningită, de control.
Universitatea din Oxford este prima care a lansat un studiu pentru a evalua siguranța și răspunsurile imune la copii și adulți tineri ai vaccinului său împotriva coronavirusului. Studiile anterioare ale serului ChAdOx1 nCoV-19, care sunt produse de AstraZeneca și au, de asemenea, o legătură cu Serum Institute of India, au demonstrat că este sigură, produce răspunsuri puternice ale sistemului imunitar și are o eficacitate ridicată la toți adulții, mai arată reprezentanții universității,.
De vineri, studiile sunt extinse pentru a evalua dacă copiii și adulții tineri cu vârsta cuprinsă între 6 și 17 ani prezintă, de asemenea, un răspuns imun bun la coronavirus.
„Deși majoritatea copiilor sunt relativ neafectați de coronavirus și este puțin probabil să se simtă rău cu infecția, este important să se stabilească siguranța și răspunsul imun la vaccin la copii și tineri, deoarece unii copii pot beneficia de vaccinare”, a spus Andrew Pollard Profesor de infecțioase și imunitate la copii și cercetător șef în studiul vaccinului Oxford.
„Aceste noi studii vor extinde înțelegerea noastra asupra controlului SARS-CoV2 la grupele de vârstă mai mici”, a mai spus el, notează thehindubusinessline.
După lansarea studiului finanțat de Institutul Național pentru Cercetări în Sănătate (NIHR) și AstraZeneca în această săptămână, primele vaccinări sunt așteptate în cursul acestei luni.
„Acest studiu va juca un rol important în protejarea copiilor în viitor. Am văzut deja că vaccinul este sigur și eficient la adulți, iar înțelegerea noastră asupra modului în care copiii sunt afectați de coronavirus continuă să evolueze ”, a declarat Grace Li, cercetător clinic pediatric, membru al Oxford Vaccine Group.
Universitatea a declarat că a făcut echipă cu trei site-uri partenere din Londra, Southampton și Bristol pentru acest studiu extins cu vaccin.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel