Verificarea colesterolului începând cu 25 de ani, risc scăzut de boli de inimă

Colesterol
Colesterol

Specialiștii spun că este posibil să se utilizeze citirea pentru a calcula riscul bolilor cardiace și de accident vascular cerebral.

 

Studiul, publicat în The Lancet, este cel mai cuprinzător în ceea ce privește riscurile de sănătate pe termen lung din cauza colesterolului „rău".

Ei spun că persoanele care iau măsuri pentru reducerea colesterolului timpuriu, își cresc șansele prin dietă și medicamente, notează BBC.

Ce este colesterolul?

Colesterolul este o substanță grasă - o lipidă - găsită în unele alimente și produsă și în ficat.

Avem nevoie de acesta pentru a produce hormoni precum estrogenul și testosteronul, precum și vitamina D și alți compuși.

Există două tipuri:

Colesterolul cu lipoproteine de înaltă densitate (HDL) este „bun", deoarece ajută organismul să rămână sănătos
Lipoproteina cu densitate mică (LDL) este „rău", deoarece poate înfunda arterele

Ce au găsit cercetătorii?

Ei au analizat datele de la aproape 400.000 de persoane din 19 țări și au găsit o legătură puternică între nivelul de colesterol rău și riscul de boli cardiovasculare de la vârsta adultă timpurie în următorii 40 de ani sau mai mult.

Aceștia au fost capabili să estimeze probabilitatea unui atac de cord sau accident vascular cerebral pentru persoanele de peste 35 de ani, în funcție de sex, nivelul colesterolului rău, vârsta și factorii de risc, cum ar fi fumatul, diabetul, înălțimea și greutatea și tensiunea arterială.

Co-autorul raportului, prof. Stefan Blankenberg, de la University Heart Center, Hamburg, a declarat: „Scorurile de risc utilizate în prezent în clinică pentru a decide dacă o persoană ar trebui să aibă un tratament cu scăderea lipidelor, evaluează doar riscul de boli cardiovasculare peste 10 ani și poate subestima riscul pe viață, în special la tineri ".

Până la opt milioane de oameni din Marea Britanie iau statine, care scad nivelul colesterolului rău în sânge.

Se estimează că una din 50 de persoane care ia medicamentul timp de cinci ani va evita un atac de cord sau un accident vascular cerebral.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel