Veriga lipsă dintre stres și infertilitate. Descoperire de ULTIMĂ ORĂ despre anumiți neuroni

Florina Pop / 07 dec 2020 / 18:15
Stresul, anxietate
Stresul, anxietate

Cercetătorii au descoperit veriga lipsă dintre stres și infertilitate.

În testele de laborator, o populație de celule nervoase din apropierea bazei creierului - neuronii RFRP - devine activă în situații de stres și suprimă sistemul reproductiv.

”Am folosit tehnici transgenice de ultimă oră pentru a arăta că, atunci când activitatea celulelor RFRP este crescută, hormonii de reproducere sunt suprimați - într-un mod similar cu ceea ce se întâmplă în timpul stresului sau în timpul expunerii la hormonul de stres cortizol”, susține cercetătorul Greg Andersen de la Universitatea Otago, Noua Zeelandă.

Potrivit acestuia, studiul demonstrează că ”neuronii RFRP sunt într-adevăr veriga lipsă dintre stres și infertilitate. Ei devin activi în situații stresante - poate prin simțirea nivelurilor crescânde de cortizol - și apoi suprimă sistemul reproductive”, conform unui comunicat al universității citate.

Acesta va încerca să vadă dacă poate fi depășită infertilitatea indusă de stres folosind medicamente care blochează acțiunile neuronilor RFRP. Pentru acele femei care se luptă cu infertilitatea, medicamentele care blochează acțiunile neuronilor RFRP se pot dovedi a fi o terapie nouă.

Studiul, AICI.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy