Virușii de sub nasul nostru: soluția banală prin care scăpăm de ei

Florina Pop |
Data actualizării: | Data publicării:
Spălat pe mâini
Spălat pe mâini

„Câte lucruri atingi zilnic?", așa începe un video al celor de la Yale prin care se militează pentru scăderea bolilor respiratorii printr-o soluție la îndemâna tuturor.

Viruși, soluție. O înregistrare video de nici 40 de secunde a celor de la Școala de Sănătate Publică a Universității Yale ne fac să ne întrebăm pe unde „călătoresc" zilnic mâinile noastre. De la tastatură, ochelari, volanul mașinii, cheile de acasă până la nas, piept, gura. Poate și tușim.

Germenii se răspândesc când ne atingem ochii, nasul, gura... și când atingem obiecte ca mânerul ușii, telefonul, robinetele. Cercetările arată că putem reduce riscul de boli respiratorii cu 20% doar spălându-le pe mâni. Fă un plan: spală-te pe mâini!", este mesajul video-ului, postat pe canalul de Youtube și pe Facebook-ul Școlii de Sănătate Publică din cadrul faimoasei universități.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel