Virusul febrei Dengue: cu peste 600% mai multe infecții în acest an

Adisa Codruț / 12 sep 2019 / 12:12
Țânțarii transmit febra Dengue
Țânțarii transmit febra Dengue

Cu peste 600% a crescut numărul infecțiilor cu virusul febrei Dengue în Brazilia, în cursul acestui an. Peste 1,4 milioane de persoane este posibil să se fi îmbolnăvit.

Numărul de cazuri de infectare cu virusul febrei Dengue în Brazilia a crescut cu 600 la sută în 2019, spun surse citate de agerpres.ro.

În perioada 30 decembrie - 24 august, cea mai mare ţară din America de Sud a înregistrat peste 1,4 milioane de cazuri probabile de Dengue, a precizat Ministerul citat, într-un raport publicat marţi. În aceeaşi perioadă a anului trecut, Brazilia înregistrase mai puţin de 206.000 de cazuri.

În plus, numărul de decese confirmate cauzate de acest virus transmis de ţânţari este de aproximativ 591 anul acesta, comparativ cu 160 anul trecut.

Statele în care numărul de cazuri a crescut cu peste 1.000 la sută sunt localizate în cea mai mare parte în jumătatea de sud a Braziliei - cele cu cea mai mare rată de infectare la 100.000 de locuitori sunt Minas Gerais, Goias, Espirito Santo, Mato Grosso do Sul şi Distrito Federal.

Cea mai mare schimbare în ceea ce priveşte numărul de cazuri de Dengue a fost observată în statul populat Sao Paulo, unde numărul a crescut cu 3.712 la sută
comparativ cu aceeaşi perioadă în 2018.

Ministerul Sănătăţii din Brazilia nu a oferit nicio explicaţie pentru creşterile semnalate de raport, însă a precizat că prevenirea febrei Dengue depinde de luarea de măsuri pentru a limita reproducerea Aedes Aegypti, ţânţarul care transmite virusul.

Marţi, Ministerul a declarat că va lansa o campanie de conştientizare cu privire la Dengue.
Febra Dengue este o boală transmisă de ţânţari care, în cazuri uşoare, cauzează febră, dureri osoase şi erupţii cutanate şi durează de obicei 10 zile. În cazuri grave, ea poate conduce la sângerări interne, inclusiv la nivel cerebral, şi poate fi fatală.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.201
YesMy