Virusuri mai sigure pentru diagnosticare? Soluția descoperită de cercetători

Adisa Codruț |
Data publicării:
Rezultate analize
Rezultate analize

Cercetătorii au dezvoltat o nouă tehnologie pentru producerea de viruși ”hibrizi” mai siguri pentru crearea de vaccinuri și diagnosticarea bolilor purtate de țânțari.

Virusuri, diagnosticare. "Inițial, speram să obținem informații despre cum evoluează bolile virale purtate de țânțari - virusuri precum Zika, febra galbenă și Dengue. Speram să descoperim noi virusuri care ar putea fi utile pentru biotehnologie sau ca agenți de control biologic. Virusul Binjari a ieșit în evidență și, în timp ce crește la niveluri foarte ridicate în celulele țânțarilor din laborator, este complet inofensiv și nu poate infecta oamenii sau alte specii de vertebrate", spune Jody Hobson-Peters din echipa de cercetare care a dezvoltat noua tehnologie, potrivit sciencedaily.

Cercetătorii de la Universitatea din Queensland, Australia, au creat o nouă tehnologie pentru producerea de viruși „hibrizi" mai siguri, la volume mari, destinate utilizării în vaccinuri și diagnosticarea bolilor purtate de țânțari.

Profesorul Andreas Suhrbier de la Institutul Medical de Cercetare QIMR Berghofe spune: "Principalul avantaj al acestui sistem este că este sigur. Acești hibrizi nu pot infecta oamenii, ceea ce înseamnă că fabricarea de vaccinuri și reactivi de diagnosticare nu necesită o infrastructură strictă și costisitoare, (...) necesară în mod obișnuit pentru a crește acești viruși. Este o tehnologie care va revoluționa cu adevărat fabricarea de vaccinuri".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel