Vitamina C, vitamina minune împotriva ALERGIILOR. Leguma care BATE portocala și lămâia

Giorgiana Croitoru |
Data actualizării: | Data publicării:
vitamina C - Foto: Pexels @Lisa Fotios
vitamina C - Foto: Pexels @Lisa Fotios

Cum te ajută Vitamina C la alergii și care sunt fructele și legumele bogate în această vitamină.

Vitamina C este una dintre vitaminele de care corpul nostru are nevoie extrem de mare și este cea mai bine cunoscută pentru susținerea sistemului imunitar.

În plus, specialiștii în sănătate au descoperit că Vitamina C este benefică și în cazul alergiilor, care sunt reacții imune la substanțele din mediu.

Există unele dovezi că vitamina C, cunoscută și sub numele de acid ascorbic, poate ajuta la unele alergii.

Vitamina C acționează ca un antihistaminic și antioxidant natural. Studiile au arătat că poate reduce inflamația și simptomele asociate care apar în cazul unei reacții alergice.

Simptomele alergiei apar atunci când sistemul tău imunitar reacționează la un agent străin, numit alergen, adică polen, păr de animal și proteinele din anumite alimente.

Unele cercetări sugerează, de asemenea, că proprietățile antioxidante ale vitaminei C pot proteja funcția pulmonară prin protejarea celulelor din plămâni împotriva stresului oxidativ.

Histamina este substanța din organism, responsabilă pentru declanșarea alergiilor și poate declanșa următoarele simptome de alergie:

- secreții nazale,

- strănut,

- ochi roșii,

- lăcrimați,

- mâncărime,

- eczemă,

- astm,

- vărsături

- diaree,

- umflătură,

- anafilaxie,

- o umflare a căilor respiratorii rară, dar care pune viața în pericol.

Cum acționează Vitamina C împotriva alergiilor

Pentru alergiile ușoare de sezon, medicamentele antihistaminice pot fi eficiente, dar pot avea  efecte secundare nedorite.

Mai mult, Vitamina C acționează diferit față de medicamentele antihistaminice, iar cercetările sugerează o scădere cu aproximativ 38% a histaminelor după ce o persoană ia 2 grame de vitamina C.

Fructele și legumele bogate în Vitamina C

Citricele sunt o sursă bogată de Vitamina C. De exemplu, o portocală de mărime medie, oferă 70 mg de vitamina C, în timp ce o lămâie crudă întreagă, inclusiv coaja ei, oferă 83 mg de vitamina C.

Pe de altă parte, brocoli este o legumă cruciferă, iar o jumătate de cană de broccoli gătit oferă 51 mg de vitamina C, sau 57% din doza zilnică. 

În plus, cimbrul proaspăt are de trei ori mai multă vitamina C decât portocalele și una dintre cele mai mari concentrații de vitamina C dintre toate ierburile culinare, 28 de grame de cimbru proaspăt furnizează 45 mg de vitamina C, care reprezintă 50% din doza zilnică recomandată.

Măceșele sunt o altă sursă naturală importantă de vitamina C.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel