Vitamina care reduce ridurile și previne îmbătrânirea pielii. Care sunt alimentele în care o găsești

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Vitamina care reduce ridurile și previne îmbătrânirea pieli se găsește în câteva alimente. Foto: Freepick @ dekazigzag
Vitamina care reduce ridurile și previne îmbătrânirea pieli se găsește în câteva alimente. Foto: Freepick @ dekazigzag

Vitamina care reduce ridurile și previne îmbătrânirea pielii este recomandată de toți specialiștii din domeniul frumuseții.

Fiecare aliment pe care îl consumăm are caracteristici nutriționale utile organismului nostru. Acest lucru se datorează faptului că alimentele sunt alcătuite din diferite elemente, cum ar fi: vitamine, minerale, carbohidrați.

Vitaminele sunt esențiale pentru organism. Acest lucru se datorează faptului că îndeplinesc o serie de funcții de care avem nevoie. De exemplu, vitaminele sunt implicate în diferite reacții metabolice din organism. Vitaminele ajută la menținerea în funcțiune a țesuturilor și organelor interne.

Amestecă ulei de ricin cu bicarbonat de sodiu. Trucul magic pentru sănătate

Exista 13 vitamine recunoscute, iar acestea sunt împărțite în două categorii:

Vitamine liposolubile. Vitaminele A, D, E si K sunt liposolubile. Corpul stochează vitaminele liposolubile în țesutul gras și în ficat, iar rezervele acestor vitamine pot rămâne în organism câteva zile sau chiar luni. Grăsimile dietetice ajută organismul să absoarbă vitaminele liposolubile prin tractul intestinal.

Vitamine solubile în apă. Vitaminele solubile în apa nu rămân în organism mult timp și sunt eliminate prin urină. Din acest motiv, oamenii au nevoie de un aport mai regulat de vitamine solubile în apă decât de cele solubile în grăsimi. Vitamina C și toate vitaminele B sunt solubile în apă. Din vitaminele solubile în apă fac parte: C, B1, B2, B5, B6, B12, PP, H.

După cum vedem, sunt diferite și fiecare are o influență specifică asupra organismului. Azi, vom vorbi despre o vitamină din grupa B și anume vitamina B5.

Această vitamină aparține clasei solubile în apă și trebuie introdusă prin dietă. Înainte de a înțelege cum putem să profităm de această vitamină, să încercăm să înțelegem toate proprietățile ei și beneficiile pe care le prezintă.

Masca cu amidon oferă un efect de laminare a părului. Ieftin și rapid, acasă la tine

La ce este bună vitamina B5?

În special, această vitamină este utilizată, pe scară largă, în domeniul cosmetic. Este folosită în diferite creme antirid, deoarece permite pielii să fie mai elastică și previne îmbătrânirea.

În același timp, vitamine B5 și alte beneficii, printre care:

- are acțiune calmantă,

- reduce roșeața;

- este hidratantă, deoarece atrage și reține moleculele de apă;

- menține pielea elastică;

- are acțiune reparatoare și ajută la procesul de regenerare celulară.

Cu ce să te dai pe mâini ca să nu-ți crape pielea iarna. Sfaturi simple pe care trebuie să le știi

Unde poate fi găsită vitamina B5?

Există multe alimente care conțin vitamina B5 și pe care trebuie să le consumăm. Vitamina B 5 se regăsește în următoarele alimente: linte (care este, de asemenea, bogată în fier), cerealele integrale, broccoli, avocado, gălbenuș de ou, semințele de floarea soarelui, ficatul de vită sau porc, drojdia de bere și ciuperci uscate.

Datorită proprietăților sale benefice, medicii recomandă să consumăm alimente care conțin vitamina B5, mai ales că aceasta ajută la reducerea ridurilor.

Ce se întâmplă dacă avem un deficit de vitamina B5?

Dacă  valori  acestei vitamine sunt scăzute, ne putem confrunta cu următoarele simptome:  oboseală psihică și fizică, furnicături la nivelul picioarelor.

Evident, atunci când avem astfel de simptome este întotdeauna bine să consultăm medicul pentru a verifica că este vorba despre o carență de vitamina B5 și nu o boală gravă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel