Vitaminele și suplimentele alimentare care prelungesc tinerețea. Iată care sunt acestea

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Vitaminele și suplimentele alimentare care prelungesc tinerețea.Foto: Freepick @adisak1991.1
Vitaminele și suplimentele alimentare care prelungesc tinerețea.Foto: Freepick @adisak1991.1

Vitaminele și suplimentele alimentare care ne ajută să fim sănătoși și să ne menținem tineri mai mulți ani.

Cu cât îmbătrânim, cu atât mai mult dorim să întârziem acest proces. Produsele naturale joacă un rol important în menținerea tinereții. Dar înainte de a merge la farmacie, haideți să aflăm câteva reguli pentru utilizarea în siguranță a vitaminelor și a altor suplimente, dezvăluite de terapeuții în medicină preventivă și anti-îmbătrânire.

Înainte de a începe să luăm vitamine, trebuie să avem în vedere contraindicațiile și să selectăm doza individuală, care poate fi decisă de medic. Nu trebuie să ne tratăm singuri și să interpretăm analizele cu ajutorul internetului. 

Vitaminele și suplimentele alimentare care prelungesc tinerețea

 

Deficitul de vitamina F, asociat cu probleme neuronale. În ce produse se găsește

Vitamina C este implicată în sinteza colagenului și în răspunsurile imune. În plus, administrarea zilnică de vitamina C poate ajuta la reducerea anxietății și la creșterea toleranței la stres. Este important să fie nesintetică.

Vitamina E  nu trebuie să fie sintetică, ci obținută din surse naturale. Vitamina E este unul dintre factorii cheie anti-îmbătrânire, un participant la procesele imunitare și o garanție a sănătății pielii și a ochilor.

10 alimente bogate în proteine. Care sunt beneficiile acestora și care este doza recomandată

Magneziul normalizează metabolismul carbohidraților, reduce nivelul de cortizol și ameliorează stresul. Nu rămâne în organism, mai ales, în condiții stresante, și are nevoie de o reîncărcare stabilă. Lipsa magneziului duce la tulburări de somn, crampe și spasme la nivelul picioarelor, apatie, depresie și migrene. 

Vitamina D este principalul must-have pentru tineret și sănătate. Norma zilnică ar trebui să fie de cel puțin 5000 de unități. Deficitul de vitamina D duce la un sistem imunitar slăbit, apatie, depresie, afectează negativ absorbția calciului, care afectează calitatea pielii, a părului, a unghiilor și a oaselor. În plus, fără ea, sinteza completă a tuturor hormonilor steroizi și munca genelor, care modulează procesele de îmbătrânire ale celulelor și țesuturilor, este imposibilă.  

Oboseala cronică: simptome și cauze. 5 lucruri pe care trebuie să le faci pentru a scăpa de ea

Acizi grași Omega-3 au un efect antiinflamator puternic, pătrund în structura membranelor celulare, ajută la întărirea pereților vaselor de sânge, reduc efectele negative ale stresului, combat apatia, depresia, previn apariția plăcilor de colesterol și sunt antioxidanti. Doza zilnică trebuie să fie de cel puțin 1000 mg.

Colagenul, combinat cu acid hialuronic și vitamina C, menține elasticitatea și fermitatea pielii. Este important ca nivelurile de fier, cupru, crom și zinc să fie normale, iar tractul digestiv să funcționeze corect.

Vitaminele B trebuie luate pentru funcționarea stabilă a sistemului cardiovascular, muscular și nervos, a tractului gastro-intestinal, precum și pentru a combate stresul și a normaliza nivelul de cortizol. Vitaminele B sunt solubile în apă, așa că supradozajul este aproape imposibil.

Cefalgia, durerea de cap matinală, cauze. Poate fi semnul unei tumori

Lecitina este implicată în metabolismul colesterolului, previne depunerea acestuia pe pereții vaselor de sânge și, atunci când este combinată corespunzător cu alte nutraceutice, reduce perfect nivelul colesterolului „rău” (LDL). Lecitina se regăsește în ouă, soia, floarea soarelui, se potrivește aproape tuturor, se absoarbe perfect, așa că vei observa imediat efectul.

Glutationul protejează eficient sistemul imunitar prin menținerea integrității limfocitelor și a globulelor roșii. Deficiența sa în organism face literalmente o gaură în sistemul imunitar și amenință sănătatea. Acesta este cel mai puternic antioxidant care este implicat în multe procese metabolice, asigură eliminarea toxinelor și previne dezvoltarea cancerului.

11 superalimente care stimulează imunitatea. Lista completă

De asemenea, să nu uităm de probiotice, deoarece acestea asigură sănătatea și diversitatea microbiotei intestinale și, în consecință, o bună imunitate, vigoare și rezistență la stres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel