Vopseaua permanentă de păr, risc mai mare de cancer la sân

Georgiana Ioniță / 06 iun 2020 / 12:22

Oamenii de știință au descoperit că femeile care folosesc vopsea permanentă și își îndreptarea chimică a părului, au un risc mai mare de a dezvolta cancer la sân decât femeile care nu utilizează aceste produse. 

Studiul (link direct) publicat în Jurnalul Internațional al Cancerului sugerează că riscul de cancer de sân a crescut odată cu utilizarea mai frecventă a acestor produse chimice pentru păr.

Folosind datele de la 46.709 de femei din cadrul Studiului Sister, cercetătorii de la Institutul Național de Științe ale Sănătății Mediului (NIEHS), parte a NIH, au descoperit că femeile care au folosit în mod regulat vopseaua permanentă a părului în anul anterior înscrierii în studiu au avut 9% mai multe șanse să dezvolte cancer la sân, decât femeile care nu au folosit vopsea. În rândul femeilor afro-americane, utilizarea coloranților permanenți, la fiecare cinci, până la opt săptămâni sau mai mult, a fost asociată cu un risc cu 60%  mai mare de cancer de sân, comparativ cu un risc crescut cu 8% pentru femeile cauzaziene. Echipa de cercetare nu a descoperit nicio creștere a riscului de cancer de sân la utilizarea de coloranți semipermanenți sau temporari

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy