West Nile, bilanț săptămânal: Încă 2 decese și 12 cazuri noi de infecție

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:

De la debutul sezonului 2018 până în prezent, în România au fost înregistrate 268 cazuri de meningite/meningo-encefalite cauzate de infecția cu virus West Nile, dintre care 38 s-au soldat cu deces la pacienți cu co-morbidități, conform datelor Centrului Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile. În ultima săptămână au fost confirmate 12 cazuri de infecție și două decese.

Conform datelor Centrului Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile, de la debutul sezonului, din luna mai 2018, și până în prezent, în România au fost înregistrate 268 cazuri de meningite/meningo-encefalite cauzate de infecția cu virus West Nile. Dintre acestea, 38 s-au soldat cu decese datorate co-morbidităților. În ltima săptămână, s-au înregistrat 12 cazuri noi de infecție, și au fost confirmate două noi decese, cîte unul în județele Botoșani și Bihor.

Distribuire deceselor, pe județe

În total, statistica deceselor arată astfel: București s-au înregistrat 10 decese, 5 în judetul Bihor, 4 în județul Iași, 4 în județul Olt,. Un număr de 2 decese au fost consemnate în fiecare din județele Constanța, Dolj și Suceava și câte 1 deces în judetele Alba, Brăila, Botoșani, Covasna, Calarasi, Dâmbovița, Galați, Prahova și Teleorman.

Având în vedere că transmiterea virusului West Nile se face prin mai multe specii de țânțari atât în mediul urban cât și în cel rural, pentru perioada următoare, odată cu răcirea vremii, se așteaptă o scădere a cazurilor de îmbolnăvire, susțin autoritățile.

Cu toate acestea, specialiştii în sănătate publică ai Ministerului Sănătăţii recomandă populației să ia în continuare măsurile necesare pentru evitarea infectării cu virusul West Nile, pentru care nu exista vaccin sau tratament antiviral specific. „Printre acestea, reamintim mjloacele de protecție fizică a populației pentru evitarea expunerii la înțepăturile țânțarilor, precum protecția mecanică a tegumentelor, folosirea substanțelor repelente, plase de protecție la ferestre", arată aceștia.

Recomandările pentru populație sunt următoarele:

- să evite expunerea la țânțari, purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi și pantaloni lungi,

- să utilizeze substanțe chimice repelente împotriva țânțarilor,

- să împiedice pătrunderea țânțarilor în casă (plase protecție la ferestre),

- să utilizeze substanțe insecticide în locuință / în jurul locuinței,

- să asigure desecarea bălților de apă din jurul gospodăriei,

- să îndepărteze recipientele de apă stagnantă și gunoiul menajer.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel