West Nile, numărul cazurilor crește, cazuri noi în Bihor și Caraș-Severin

Dana Lascu |
Data publicării:
Mușcătura de insecte
Mușcătura de insecte

Numărul celor infectați cu West Nile continuă că crească! Două cazuri au fost confirmate zilele trecute și încă trei sunt suspecte în județul Bihor, iar în județul Caraș-Severin sunt trei cazuri suspecte, din care până acest moment doar unul a fost confirmat!

Potrivit reprezentanților DSP Bihor, până în prezent (24.09.2018) în județ au fost confirmate un număr de cinci cazuri de infecţie cu virusul West-Nile în conformitate cu metodologia de supraveghere elaborată de Centrul Naţional de Supravegere şi Control al Bolilor Transmisibile Bucureşti.

Ultimele două cazuri confirmate oficial au fost:

- O femeie în vârstă de 67 ani din localitatea Diosig, internată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea în data de 4 septembrie 2018. Diagnosticul la internare a fost: Insuficienţă cardiacă, Diabet zaharat. Infarct miocardic acut în antecedente. Tratament imunosupresor cronic pentru poliartrită reumatoidă. Cazul a fost confirmat în data de 20.09.2018, iar în prezent ea este internată la Spitalul Clinic Municipal „Dr.Gavril Curteanu" Oradea – secţia de boli infecţioase.

- un pacient olandez, în vârstă de 85 ani, aflat în vizită în România, în localitatea Diosig. Pacientul a fost internat în data de 12 septembrie 2018 la Spitalul Clinic Municipal „Dr.Gavril Curteanu" Oradea cu diagnosticul la internare: Sindrom febril. Pneumonie interstiţială cu reacţie meningeală. Hipertensiune arterială. Cazul a fost confirmat cu West Nile în data de 20 septembrie 2018. În prezent este internat la secţia ATI a Spitalului Clinic Municipal „Dr.Gavril Curteanu" Oradea având prognostic rezervat.

Încă trei cazuri suspecte

În Bihor, există în prezent alte trei cazuri suspecte la persoane cu vârste de peste 65 de ani (din care două cazuri sunt internate la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea şi un caz a fost deja externat) pentru care s-au trimis probe la laboratorul Centrului Regional de Sănătate Publică Cluj (CRSP) în vederea confirmării – sau infirmării, după caz – a infecţiei cu virusul West Nile.

Din 3 femei cu suspiciune, una confirmată cu infecție în Caraș-Severin

Trei femei, din Reşiţa, Caransebeş şi Bozovici, prezintă simptome ale infecţiei cu virusul West Nile, până în prezent doar într-unul dintre aceste cazuri fiind confirmată boala, după ce ambele seturi de analize au ieşit pozitive, au declarat luni, pentru Agerpres, reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Caraş-Severin.

În astfel de cazuri se fac două seturi de analize. Până acum, s-a confirmat un caz de infecţie cu virusul West Nile, la o femeie în vârstă de 70 de ani şi aşteptăm rezultatele pentru o femeie de 30 de ani, din Reşiţa, şi una de 81 de ani din Caransebeş. În ambele cazuri, la primul set de analize rezultatele au fost pozitive, însă se aşteaptă şi cel de-al doilea set, pentru confirmare", a spus purtătorul de cuvânt al DSP Caraş-Severin, Daniel Botgros.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel