Zahărul şi aditivii, otrava albă din alimente: se transformă într-o toxină care otrăveşte celula nervoasă

DCMedical Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Zahărul
Zahărul

Zahărul a devenit extrem de prezent în mai toate alimentele pe care le cumpărăm, până și în pâine. Specialiștii explică ce efecte nocive are excesul de zahăr.

În prezent, în majoritatea produselor alimentare semipreparate pe care le cumpărăm găsim zahăr, care, conform unor studii, dă dependențp chiar de opt ori mai mare decât cocaina. DE fapt, gpsim zahăr, chiar și în pâine, în mezeluri, în diferite conserve de legume. Explicația producătorilor este aceea că, pe lângăgustul bun, ajută la procesul de maturare sau fermentare. 

Cei care protejează însă interesele consumatorilor au altă părere. "De ce? Fiindcă zahărul creează adicţie, adică îţi dă senzaţia că mai vrei, mai vrei pentru că e gustos. Şi, apoi, este un potenţiator de gust", a spus Sorin Mierlea, preşedintele Info Cons, la Antena 3.

Nutriţioniştii sunt îngrijoraţi de urmări. "Zahărul a devenit duşmanul public nr. 1 şi, pe bună dreptate, iar cantitatea consumată este de cel puţin 3-4 ori mai mare decât cea firesc şi utilă în a fi consumată. Fără dubiu că este un conservant ieftin", explică nutriţionistul Florin Bălănică.

Românii sunt contrariaţi când află că şunca sau fasolea bătută din comerţ poate conţine zahăr. 

O altă substanţă de care ar fi bine să ne ferim este glutamatul de sodiu sau E621.

"În momentul în care l-am mâncat, acest glutamat se transformă într-o toxină neuro care otrăveşte celula nervoasă şi, în final, o distruge", a explicat nutriţionistul Gheorghe Mencinicopschi.

Glutamatul de sodiu este folosit în industria alimentară pentru potenţarea aromei şi se regăseşte, printre altele, în roşii, lapte, ciuperci, peşte sau brânză.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel