Zahărul şi aditivii, otrava albă din alimente: se transformă într-o toxină care otrăveşte celula nervoasă

Zahărul a devenit extrem de prezent în mai toate alimentele pe care le cumpărăm, până și în pâine. Specialiștii explică ce efecte nocive are excesul de...
În prezent, în majoritatea produselor alimentare semipreparate pe care le cumpărăm găsim zahăr, care, conform unor studii, dă dependențp chiar de opt ori mai mare decât cocaina. DE fapt, gpsim zahăr, chiar și în pâine, în mezeluri, în diferite conserve de legume. Explicația producătorilor este aceea că, pe lângăgustul bun, ajută la procesul de maturare sau fermentare.
Cei care protejează însă interesele consumatorilor au altă părere. "De ce? Fiindcă zahărul creează adicţie, adică îţi dă senzaţia că mai vrei, mai vrei pentru că e gustos. Şi, apoi, este un potenţiator de gust", a spus Sorin Mierlea, preşedintele Info Cons, la Antena 3.
Nutriţioniştii sunt îngrijoraţi de urmări. "Zahărul a devenit duşmanul public nr. 1 şi, pe bună dreptate, iar cantitatea consumată este de cel puţin 3-4 ori mai mare decât cea firesc şi utilă în a fi consumată. Fără dubiu că este un conservant ieftin", explică nutriţionistul Florin Bălănică.
Românii sunt contrariaţi când află că şunca sau fasolea bătută din comerţ poate conţine zahăr.
O altă substanţă de care ar fi bine să ne ferim este glutamatul de sodiu sau E621.
"În momentul în care l-am mâncat, acest glutamat se transformă într-o toxină neuro care otrăveşte celula nervoasă şi, în final, o distruge", a explicat nutriţionistul Gheorghe Mencinicopschi.
Glutamatul de sodiu este folosit în industria alimentară pentru potenţarea aromei şi se regăseşte, printre altele, în roşii, lapte, ciuperci, peşte sau brânză.
Ce să mănânci pentru a-ți îmbunătăți sănătatea digestivă după 50 de ani. Alimentele care îți protejează stomacul și flora intestinală
Antioxidanții explicați în termeni simpli. De ce sunt esențiali în lupta împotriva radicalilor liberi
Ce se întâmplă dacă mănânci puiul cu tot cu piele? Adevărul te va surprinde
Băuturile îndulcite: o cauză majoră a bolilor cronice. Impact global asupra sănătății publice
Obezitatea infantilă: cauze și soluții pentru părinți. Prevenție și educație pentru generațiile viitoare
Cel mai subestimat aliment pentru siluetă. Îl ai deja în bucătărie!
Ai încercat totul ca să slăbești și tot nu funcționează? Nutriționiștii spun că acest aliment banal din bucătărie e cheia!
Dieta pentru colonoscopie: ce să mănânci 3 zile înainte, în ziua procedurii și după. Evită aceste greșeli dacă vrei să nu ai dureri
Cum să închei corect un post. Alimentele ideale pentru digestie după post
Dieta care ajută la reglarea tensiunii arteriale. Cum să controlezi tensiunea arterială prin alegeri alimentare inteligente.
Cum să slăbești cu ciorbă. Mihaela Bilic dezvăluie trucul: Nimic nu satură mai bine! E ieftină, umple stomacul
Alimentele care nu trebuie să-ți lipsească iarna. Ce să mănânci pentru o imunitate de fier
Greșeala care distruge nutrienții din broccoli. Cum să gătești broccoli pentru beneficii maxime
Legătura dintre alimentație și durere. Cum o dietă echilibrată luptă împotriva durerii cronice
Ce băuturi trebuie să eviți pe caniculă. Uite cu ce le înlocuiești. Adevărul despre apă
Brânza care îți îmbunătățește memoria. Compusul din această brânză e secretul unui creier sănătos
Adevărul despre "te îngrași dacă mănânci seara târziu". Ce te îngrașă, de fapt
Când se strică mierea? Mituri și realități despre acest super-aliment
Deși este cunoscută pentru proprietățile sale nutritive și durabilitatea sa impresionantă, mierea nu este imună la deteriorare.
Ai fost mințit! Acest aliment pe care îl consumi zilnic îți face mai mult rău decât zahărul
Fructele care ard grăsimea la menopauză și reduc pofta de dulce
Fructele de vară care țin glicemia sub control
Acestea sunt cele mai indicate fructe de vară pentru diabetici.
Ai trecut de 50 de ani? Așa te ajută alimentația să-ți protejezi mușchii
După 50, corpul tău are nevoie de altceva – află ce alimente te ajută să eviți durerile și accidentările! Cum îți poate proteja dieta mușchii și oasele!
Bea apă caldă dimineața și vezi ce se întâmplă. 3 efecte imediate la care nu te așteptai
Ceaiul de măceșe: secretul unui sistem imunitar puternic. Efectele măceșelor asupra inimii și zahărului din sânge
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.