Ziua Îndrăgostiților. Surprinde-ți persoana iubită cu aceste 5 rețete romantice
De Valentine's Day, Surprinde-ți persoana iubită cu aceste cinci rețete romantice.
1. Căpșuni glazurate cu ciocolată
Din fericire pentru tine, acest desert este surprinzător de ușor de făcut acasă. Pur și simplu topește ciocolata, afundă fructele în ea și gata. Adaugă un plus de romantism prin înmuierea căpșunilor în prosecco, în prealabil.
2. Platou cu brânzeturi
O farfurie cu brânzeturi este o notă elegantă pentru orice seară, inclusiv de Ziua Îndrăgostiților. Este perfectă pentru o cină romantică în doi.
Asigură-te că incluzi brânză cremoasă, cu mucegai sau poate o brânză afumată. Completează platoul cu mezeluri, pâine, o mulțime de fructe de sezon, fructe uscate, crudități, nuci și măsline.
3. Fructe de mare
Creează o masă sclipitoare (la propriu și la figurat) cu fructe de mare. Sushi, calamari, plus filet mignon sau homar, toate vor da o notă aparte cinei tale cu persoana iubită.
4. Cocktail
Există mai multe avantaje dacă vrei să fii propriul barman: nu va trebui să aștepți la coadă, băuturile nu vor avea un preț ridicat și este mai ușor să îți personalizezi băutura. Gin & Prosecco (minunat dacă ai resturi de căpșuni) și iconicul Espresso Martini (un cocktail perfect, care combină vodca cu lichior de cafea și espresso).
5. Tarte și Trufe
Dacă dorești să încerci ceva nou în această zi specială, creează propriul desert special. Înveselește-ți deserturile cu tarte cu fructe sau trufe catifelate. Încearcă această tartă trandafir cu mere.
Rețetă tartă trandafir cu mere
Pentru aluatul de tartă: 200 g făină pentru patiserie tip 550, 100 g unt/margarină Unirea (rece), un praf de sare, 1 gălbenuș mare, cidru cât să lege aluatul (aprox 60 ml)
În plus: 40 g făină pentru blatul de lucru
Pentru cremă: ·100 g unt/margarină Unirea (la temperatura camerei), un praf de sare, 2 ouă mari + 1 albuș, 60 g migdale măcinate, 40 g nuci caju măcinate, 1 lingură făină, 2 plicuri (16 g) zahăr vanilat Bourbon
Pentru stratul de fructe: 3 mere Florina, 3 linguri apă, după gust, 1 lingură zahăr pentru decor, ½ linguriță apă de flori de trandafir
Aluatul de tartă
Amesteci într-un bol făina de patiserie cu untul tăiat cubulețe și un praf de sare, cu mâinile sau cu o ustensilă pentru frământat. Este important ca untul să fie rece, pentru ca aluatul să fie fraged. Adaugi gălbenușul și cidrul, cât să lege aluatul (eu am avut nevoie de 60 ml). De altfel, și cidrul va face ca aluatul să fie fraged. Nu ai nevoie de zahăr, pentru că ai cidrul care e dulce. Transferi aluatul, sfărâmicios la început, pe blatul presărat cu puțină făină și îl frămânți cât să-i dai formă. Îl dai la frigider 15 minute.
Crema cu migdale și caju
Bați spumă albușurile cu un praf de sare și zahărul Bourbon și dai deoparte.
Separat, bați cu mixerul untul/margarina cu gălbenușurile. Este bine ca untul să fie la temeratura camerei, astfel încât crema să iasă spumoasă. Adaugi migdalele și caju, apoi încorporezi treptat spuma de albușuri. La urmă, adaugi făina și amesteci.
Montare și coacere
Scoți aluatul din frigider, îl întinzi în foaie subțire și îl transferi într-o tavă de formă de tartă. Eu am folosit o tavă ceramică cu hârtie de copt pe fund, unsă cu grăsime și tapetată cu făină.
Decupezi surplusul de aluat cu un cuțit.
Torni și nivelezi crema peste aluat. Nu ai nevoie de pesmet.
Speli merele și le tai felii subțiri, apoi le aranjezi pe tartă sub forma unui trandafir.
Într-un bol mic amesteci puțină apă cu zahăr și apa de flori de trandafir și umezești ușor merele cu o pensulă.
Dai tava la cuptorul preîncălzit, mai întâi 25 de minute la foc mic, să se coacă bine înăuntru, apoi 10 minute la foc mediu, să se rumenească, scrie bucataras.ro.
Matcha Latte: băutura verde care a cucerit generația tânără. Cum te ajută să slăbești. Așa se prepară corect
De ce această băutură japoneză a cucerit generația tânără. Iată cum o poți prepara corect și ce beneficii are pentru sănătate.
Rețetă simplă de pepene murat. Ce beneficii are pentru digestie și imunitate
10 smoothie-uri sub 300 de calorii fără zahăr adăugat. Răsfăț sănătos plin de vitamine și minerale
8 băuturi care înlocuiesc ciocolata caldă plină de zahăr. Rețeta de care te vei îndrăgosti
Ce ascunde ciocolata caldă pe care o bei? Zahăr, calorii și... mult mai mult decât crezi. Rețete simple, delicioase și sănătoase.
Pască fără aluat. Chef Sorin Bontea, rețeta simplă care face furori. Cum trebuie puse stafidele CORECT
5 rețete de supă cremă pentru sezonul rece, recomandate de nutriționiști
Clătite cu banane și nuci: rețetă. Le poți face în 10 minute. E desertul iernii
Clătite cu banane și nuci: rețetă. Un desert rapid pentru weekendurile de iarnă. Trebuie să-l încerci.
A băut o cană cu apă caldă și lămâie zilnic. Ce s-a întâmplat după 30 de zile e uimitor
Ce se întâmplă în corpul tău când renunți la zahăr timp de 30 de zile
Merită să renunți la zahăr? Uite ce se întâmplă în corpul tău când renunți la zahăr timp de 30 de zile. E uimitor! Ai face asta?
De ce să pui lămâie în cafea. Trucul care îți transformă diminețile. 3 motive pe care le vei adora
Este ceva nemaipomenit să începi ziua cu o cană de cafea bună. Dar iată de ce să pui puțină lămâie în cafea.
Rețeta plină de fibre pe care o recomandă Mihaela Bilic: Măcar de 2 ori pe săptămână. E gata în 20 de minute
De ce ar trebui să pui o lămâie taiată în dormitor înainte de culcare? Efectul e uimitor
Pune o lămâie tăiată în dormitor înainte de culcare și vezi ce se întâmplă peste noapte. Rezultatul de va uimi!
Fructele și legumele congelate, beneficii. Dr. Bogdan Pascu: Au o densitate nutritivă mai mare
Asta se întâmplă dacă congelezi fructele și legumele. Răspunsul medicilor te va pune pe gânduri.
Ovăzul, desființat de medic: Unde ne-am stricat? Micul dejun era cu brânză, ouă și slănină
Medicul nutriționist desființează micul dejun cu ovăz. "Ovăzul nu este pentru oricine".
Ce sunt striațiile albe de pe pieptul de pui. Cum alegi carnea de calitate
Un studiu arată că fructele uscate sunt legate de reducerea riscului de diabet de tip 2
Conform unui nou studiu surprinzător, consumul de fructe uscate este legat de reducerea riscului de diabet de tip 2.
Pate vegetal din ciuperci, rețeta gata în 15 minute
Secretul pateului vegetal. Ingredientul cheie care îl face delicios. Rețeta e gata în 15 minute.
Ingredientul care întărește murăturile. Sofia Vicoveanca: Este nelipsit! Îi dă culoare și dulceață
Cel mai simplu sirop naturist pentru imunitate. 3 ingrediente din bucătăria ta
Murăturile, iaurtul și chefirul: cum îți transformă imunitatea în câteva zile
Alimentele fermentate sunt "super-eroii" care îți întăresc imunitatea și te feresc de virusuri.
