Ziua Îndrăgostiților. Surprinde-ți persoana iubită cu aceste 5 rețete romantice

De Valentine's Day, Surprinde-ți persoana iubită cu aceste cinci rețete romantice.
1. Căpșuni glazurate cu ciocolată
Din fericire pentru tine, acest desert este surprinzător de ușor de făcut acasă. Pur și simplu topește ciocolata, afundă fructele în ea și gata. Adaugă un plus de romantism prin înmuierea căpșunilor în prosecco, în prealabil.
2. Platou cu brânzeturi
O farfurie cu brânzeturi este o notă elegantă pentru orice seară, inclusiv de Ziua Îndrăgostiților. Este perfectă pentru o cină romantică în doi.
Asigură-te că incluzi brânză cremoasă, cu mucegai sau poate o brânză afumată. Completează platoul cu mezeluri, pâine, o mulțime de fructe de sezon, fructe uscate, crudități, nuci și măsline.
3. Fructe de mare
Creează o masă sclipitoare (la propriu și la figurat) cu fructe de mare. Sushi, calamari, plus filet mignon sau homar, toate vor da o notă aparte cinei tale cu persoana iubită.
4. Cocktail
Există mai multe avantaje dacă vrei să fii propriul barman: nu va trebui să aștepți la coadă, băuturile nu vor avea un preț ridicat și este mai ușor să îți personalizezi băutura. Gin & Prosecco (minunat dacă ai resturi de căpșuni) și iconicul Espresso Martini (un cocktail perfect, care combină vodca cu lichior de cafea și espresso).
5. Tarte și Trufe
Dacă dorești să încerci ceva nou în această zi specială, creează propriul desert special. Înveselește-ți deserturile cu tarte cu fructe sau trufe catifelate. Încearcă această tartă trandafir cu mere.
Rețetă tartă trandafir cu mere
Pentru aluatul de tartă: 200 g făină pentru patiserie tip 550, 100 g unt/margarină Unirea (rece), un praf de sare, 1 gălbenuș mare, cidru cât să lege aluatul (aprox 60 ml)
În plus: 40 g făină pentru blatul de lucru
Pentru cremă: ·100 g unt/margarină Unirea (la temperatura camerei), un praf de sare, 2 ouă mari + 1 albuș, 60 g migdale măcinate, 40 g nuci caju măcinate, 1 lingură făină, 2 plicuri (16 g) zahăr vanilat Bourbon
Pentru stratul de fructe: 3 mere Florina, 3 linguri apă, după gust, 1 lingură zahăr pentru decor, ½ linguriță apă de flori de trandafir
Aluatul de tartă
Amesteci într-un bol făina de patiserie cu untul tăiat cubulețe și un praf de sare, cu mâinile sau cu o ustensilă pentru frământat. Este important ca untul să fie rece, pentru ca aluatul să fie fraged. Adaugi gălbenușul și cidrul, cât să lege aluatul (eu am avut nevoie de 60 ml). De altfel, și cidrul va face ca aluatul să fie fraged. Nu ai nevoie de zahăr, pentru că ai cidrul care e dulce. Transferi aluatul, sfărâmicios la început, pe blatul presărat cu puțină făină și îl frămânți cât să-i dai formă. Îl dai la frigider 15 minute.
Crema cu migdale și caju
Bați spumă albușurile cu un praf de sare și zahărul Bourbon și dai deoparte.
Separat, bați cu mixerul untul/margarina cu gălbenușurile. Este bine ca untul să fie la temeratura camerei, astfel încât crema să iasă spumoasă. Adaugi migdalele și caju, apoi încorporezi treptat spuma de albușuri. La urmă, adaugi făina și amesteci.
Montare și coacere
Scoți aluatul din frigider, îl întinzi în foaie subțire și îl transferi într-o tavă de formă de tartă. Eu am folosit o tavă ceramică cu hârtie de copt pe fund, unsă cu grăsime și tapetată cu făină.
Decupezi surplusul de aluat cu un cuțit.
Torni și nivelezi crema peste aluat. Nu ai nevoie de pesmet.
Speli merele și le tai felii subțiri, apoi le aranjezi pe tartă sub forma unui trandafir.
Într-un bol mic amesteci puțină apă cu zahăr și apa de flori de trandafir și umezești ușor merele cu o pensulă.
Dai tava la cuptorul preîncălzit, mai întâi 25 de minute la foc mic, să se coacă bine înăuntru, apoi 10 minute la foc mediu, să se rumenească, scrie bucataras.ro.
-
Diferența dintre medic specialist și medic primar16.09.2025, 21:22
-
Diferența dintre control medical și consult medical16.09.2025, 18:50
-
-
Alimentele care provoacă inflamație în organism16.09.2025, 15:49
-
Robert Redford a murit la 89 de ani16.09.2025, 15:36
Matcha Latte: băutura verde care a cucerit generația tânără. Cum te ajută să slăbești. Așa se prepară corect
De ce această băutură japoneză a cucerit generația tânără. Iată cum o poți prepara corect și ce beneficii are pentru sănătate.
Scapă de mirosul de ceapă de pe mâini. 3 trucuri pe care trebuie să le încerci
Cum faci să dispară mirosul de ceapă de pe mâini. Iată câteva trucuri și sfaturi practice.
Care este diferența dintre laptele degresat și laptele light?
Crezi că știi ce bei? Adevărul despre laptele "light" vs. laptele "degresat" te va face să citești etichetele de acum.
Cum să gătești cartofii corect pentru a nu crește colesterolul: greșeala pe care multă lume o face
Ingredientul care frăgezeşte orice tip de carne. Secretul pe care trebuie să-l încerci
Acesta este secretul pentru o carne fragedă și delicioasă. Oricine poate încerca această tehnică ce are rezultate remarcabile.
Rețeta minune de mic dejun care topește grăsimea. O femeie a slăbit 45 kg. Ingredientul banal de care ai nevoie
Rețeta de mic dejun ideală pentru pierderea în greutate. O femeie a slăbit 45 de kilograme cu ea.
Murături fermentate sau murături îndulcite: care sunt mai sănătoase. Cea mai bună alegere pentru stomac
Cum se fierb pastele, de fapt. Greșeala pe care ai făcut-o mereu. Să nu mai faci asta niciodată
15 alimente care îți cresc nivelul de energie pe timpul zilei. Fără zahăr sau cafea. Cum să previi oboseala și epuizarea
Sushi, secretul japonezilor pentru longevitate. Bilic: Ne învață că e sănătos să mănânci pește crud. Sosul de soia, ridichea murată și wasabi împiedică multiplicarea bacteriană
Acesta este secretul japonezilor pentru longevitate. Alimentul care îți prelungește viața.
Folosești ulei de măsline? Ce se întâmplă în corpul tău după câteva zile
Laura Cosoi, rețetă de "coaste de porumb": Un snack ideal pentru o zi toridă de vară
Laura Cosoi a dezvăluit rețeta de "coaste de porumb", o gustare ideală pentru vară.
Supă de pui CLARĂ. De ce îți iese supa albă, galbenă sau tulbure? De ce să pui albuș de ou. Trucul genial care îți repară supa de pui
Greșeala pe care o faci când pui sare pe mâncare. Obiceiul transformă mâncarea în otravă: Nu e folosită așa cum trebuie
O simplă schimbare de dietă ar putea reduce riscul de deces prematur cu aproape 20%
Drob de miel, rețeta bunicii. Care este secretul gustului autentic
De ce să acoperi zacusca cu un strat subțire de ulei
Câte zile poți mânca din ouăle fierte de Paște. Medicul Doru Negru: Niciodată nu țin mai mult de atât. Ouăle fierte tari sunt indigeste
Medicul Doru Negru ne-a dezvăluit câte zile e recomandat să consumăm din ouăle fierte de Paște.
Beneficiile ascunse ale oțetului din cidru de mere. Promovează pierderea în greutate și ai grijă de inimă, piele și glicemie
Ce se întâmplă dacă bei prea multă apă cu lămâie sau limonadă
Efectele negative ale apei cu lămâie. Ce se întâmplă dacă bei prea multă apă cu lămâie sau prea multă limonadă.
Turtă dulce care se topește în gură: cea mai simplă rețetă. Secretul care o face pufoasă
Turtele dulci sunt un desert clasic, care ne amintesc de sărbători, copilărie și momentele petrecute cu cei dragi.