Ziua Luminațiilor: parastasele comune nu se vor mai ține în Maramureș

Angela Sabău |
Data publicării:
Ziua Luminațiilor, fără slube comune
Ziua Luminațiilor, fără slube comune

Slujbele comune de pomenire a morților ce aveau loc în cimitire de ziua Luminațiilor nu se vor mai ține ca și până acum, a anunțat într-un comunicat de presă Episcopia Maramureșului și Sătmarului.

Mesajul transmis îndeamnă preoții să țină slujbele individual, la fiecare loc de veci, și nu la comun, așa cum era până acum. 
Mai mult, Episcopia îndeamnă, în mesajul său, la respectarea normelor sanitare, la purtarea măștii și, de asemenea, recomandă ca administratorii cimitirelor să asigure dezinfectant de mâini la intrarea în cimitire, de ziua Luminațiilor.

Iată ce spun în mesajul transmis reprezentanții Episcopiei Maramureșului și Sătmarului:

„În contextul actual al pandemiei, când în mai multe localităţi din cuprinsul Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureşului şi Sătmarului nivelul de răspândire al noului coronavirus este de peste 3 cazuri la 1000 de locuitori, iar regulile sanitare sunt foarte stricte, Preasfinţitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, la solicitarea autorităţilor, îndeamnă ca Slujbele de pomenire a celor adormiţi de la începutul lunii noiembrie 2020, rânduială sfântă şi datoria fiecărei familii creştine, să fie săvârşite conform obiceiurilor îndătinate.
Pentru buna organizare a Slujbelor de pomenire a morţilor, pentru siguranţa preoţilor şi credincioşilor participanţi, recomandăm ca:
1. Slujbele de parastase să fie săvârşite individual la fiecare loc de veci, evitându-se parastasele comune din cimitir;
2. Persoanele care participă la slujbele de pomenire să poarte mască;
3. Preoţii parohi, sau administratorii cimitirelor vor asigura la intrare în cimitir dezinfectant şi-i vor informa pe credincioşi de obligativitatea purtării măştii şi respectarea distanţei dintre persoane.
În această perioadă, deosebit de grea pentru toată lumea, avem datoria creştinească de a ne îngriji unii pe ceilalţi, iar acest lucru îl putem face prin respectarea normelor sanitare, dar avem şi obligaţia morală de a-i pomeni pe cei adormiţi din neamurile noastre.
Dumnezeu să-i ierte şi să-i odihnească pe toţi cei adormiţi şi să le facă veşnică odihnă!”, este mesajul transmis de Episcopia Maramureșului și Sătmarului

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel