Zona din creier care face durerea să dispară

Florina Pop |
Data actualizării: | Data publicării:
Creier
Creier

O mică porțiune din creierul șoarecilor dezactivează durerea, arată un studiu reașizat de cercetători ai Universității Duke, SUA.

Cercetători de la Universitatea americană Duke au descoperit că o mică zonă din creierul șoarecilor dezactivează durerea. Se află într-o partea a creierului unde puțini oameni de știință s-ar gândi să o caute: amigdala, despre care se spune că ar fi "casa emoțiilor și răspunsurilor negative".

Autorii studiului au analizat cercetările anterioare despre durere și suprimarea ei. Astfel au observat că anestezia generală activează un subset specific de neuroni inhibitori din amigdala centrală - denumiți neuronii CeAga; aceștia nu au motive să creadă că șoarecii au un sistem diferit de control al durerii față de oameni. Cercetătorii au sesizat că acel subset de neuroni inhibitori era conectat la multe zone diferite ale creierului: dându-le șoarecilor un ușor stimul de durere au observat toate zonele din creier activate de durere. Cel puțin 16 zone cerebrale s-au activat.

Echipa de studiu caută acea genă care ar permite unui medicament foarte specific să activeze acești neuroni și să amelioreze durerea.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel