1.000 de români vaccinați au făcut COVID. Dr Valeriu Gheorghiță: majoritatea sunt cazuri asimptomatice

Florina Pop |
Data publicării:
Vaccin    FOTO pexels
Vaccin FOTO pexels

Medicul Valeriu Gheorghiță spune că în jur de 1.000 de persoane vaccinate s-au îmbolnăvit de forme asimptomatice ale infecției COVID.

Președintele campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID, medicul infecționist Valeriu Gheorghiță, a declarat duminică seara, la digi24, că foarte puțin persoane vaccinate au dezvoltat ulterior forme asimptomatice ale infecției COVID. Acesta a mai precizat că sunt studii care arată o reducere a ratei de infecție asimptomatice și o reducere a răspândirii virusului.

”Avem deja studii care ne arată o reducere semnificativă a ratei de infecție asimptomatică, de asemenea, reducere a transmiterii. Și noi, în România, facem evaluări periodice a numărului de persoane care sunt diagnosticate cu infecție SARS- CoV-2 după vaccinare, atât după prima doză, cât și după cea de-a doua doză. Procentul este semnificativ redus, este foarte redus. Vorbim de circa 1.000 de persoane care au fost diagnosticate cu infecție SARS-CoV-2 din peste 700.000 de persoane vaccinate cu două doze. Deci înseamnă foarte puțin comparativ cu populația nevaccinată, ținând cont și de faptul că cei care sunt diagnosticați, în marea lor majoritate, au infecții asimptomatice”, precizează doctorul Gheorghiță.

Acesta a subliniat că majoritatea celor vaccinați care s-au îmbolnăvit cu COVID ”sunt cazuri asimptomatice sau minim simptomatice”.

”Există un singur caz, cred, din Ilfov, care avea istoric de vaccinare cu două doze și a dezvoltat o formă severă. În toate aceste cazuri se impune obligatoriu secvențierea tulpinii respective. În primul rând, să vedem dacă este tulpina obișnuită, dacă este tulpina britanică sau dacă este un alt tip de tulpină în care vaccinul nu a dezvoltat un răspuns imun suficient de ridicat ca să ne protejeze de formele severe”, a adăugat medicul Valeriu Gheorghiță, conform sursei citate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel