10 soluții naturale prin care scapi de o respirație urât mirositoare

DCMedical Team |
Data publicării:
Cafeaua făcută cu scorțișoară și alte ingrediente poate fi un energizant natural perfect. Foto: Pixabay
Cafeaua făcută cu scorțișoară și alte ingrediente poate fi un energizant natural perfect. Foto: Pixabay

O igienă dentară deficitară, cariile sau anumite boli creează un exces de bacterii rele în gură, implicit o respirație urât mirositoare.

Iată câteva soluții naturale care te scapă de respirația urât mirositoare:

1. Oțet de mere - se amestecă 1 lingură de oțet de mere organic nefiltrat într-un pahar cu apă și se bea înainte de a mânca. Acest lucru va ajuta digestia, reducând respirația urât mirositoare. 

2. Avocado - ajută la eliminarea putrefacției intestinale, o cauză a respirației urât mirositoare. Mănâncă câte unul zilnic pentru a-ți menține gura proaspătă și inima sănătoasă.

3. Iaurt - bacteriile sănătoase din iaurt ajută la combaterea respirației urât mirositoare. S-a demonstrat că probioticele din iaurt vă stimulează sistemul imunitar, ajută la gestionarea greutății și reduc riscul de cancer.

4. Pătrunjel și mentă - mestecați câteva pătrunjel proaspăt sau frunze de mentă după mese. Această plantă ajută la distrugerea bacteriilor cauzatoare de miros.

5. Bicarbonat de sodiu - se amestecă ½ linguriță de bicarbonat de sodiu într-un pahar cu apă. Puteți folosi bicarbonatul de sodiu ca pastă de dinți uscată. 

6. Suc de lămâie - clătirea gurii cu apă de lămâie ajută la eliminarea respirației urât mirositoare prin inhibarea creșterii bacteriilor. 

7. Cuișoare - mestecați câțiva cuișoare din borcanul cu condimente, scuipându-le după aceea.

8. Măr - conține proprietăți anti-bacteriene și fibre, care vă ajută să vă curățați gura, reducând respirația urât mirositoare. Consumul unui măr crește, de asemenea, producția de salivă, ceea ce reduce respirația urât mirositoare. 

9. Apă - știm cu toții că consumul zilnic de cantități abundente de apă este vital pentru a menține o sănătate generală bună, dar apa ajută la creșterea salivației, evitând respirația urât mirositoare.

10. Scorțișoara - conține o substanță care reduce bacteriile din gură și controlează respirația urât mirositoare, potrivit farmersalmanac.com.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel