Urmărește dezbaterea live

4 semne de avertizare ale cancerului de sân: unele sunt ușor de observat

Angela Sabău |
Data publicării:
Cancerul de sân. Foto: Pixabay
Cancerul de sân. Foto: Pixabay

Cancerul de sân are simptome care, uneori, pot trece neobservate. Un medic explică la ce ar trebui să fie atente femeile, pentru a se prezenta la medic din timp, pentru mai multe șanse de vindecare.

Dr. Mandeep S Malhotra, specialist în cancerul de cap-gât-sân, enumeră patru semne de avertizare ale cancerului de sân pe care nu trebuie să le ignorăm.

Umflături sau noduli pe sân

Orice masă sau nodul simțit în sân  ar trebui să fie evaluate pentru a exclude cancerul de sân. Cancerul de sân este principala cauză de deces la femei și semnele timpurii nu ar trebui ignorate. Există o modalitate simplă de a verifica nodul sau descărcarea sânului prin simțirea acestuia. Trebuie să vă mișcați mâna pe sân de jos în sus pentru a simți orice noduri. 

Scurgeri din sân

Orice scurgere din sân ar trebui să te trimită la medic. Astfel de scurgeri pot fi observate cu ușurință, este substanța transparentă, ca apa, care curge din mamelon. Este unul din semnele care nu pot fi neglijate și poate fi un semn precoce al cancerului de sân, motiv pentru care nu ar trebui să întârzii să te prezinți la medic.

Modificări ale pielii sânilor

Orice schimbări de culoare sau gropițe ale pielii sânului pot fi semne de avertizare ale cancerului de sân. Trebuie să vă cunoașteți mai bine corpul și să aveți grijă și de el. Petele albe mici sau decolorarea sau culoarea închisă a sânului trebuie luate în serios. O dată pe lună, trebuie să fii atentă la sănătatea sânilor și să îi verifici în mod regulat. Dacă aveți antecedente de cancer de sân în familie, trebuie să aveți grijă de sân în mod corespunzător pentru a evita probleme.

Inversia mamelonului

Un mamelon inversat nu trebuie ignorat. Cancerul de sân în India este diferit de cel din Occident. Aici afectează femeile mai tinere și mai mult de jumătate dintre ele se prezintă în stadii avansate. Perioada de vârstă medie este una dintre cele mai importante faze ale vieții unei femei, atât ca partener de viață, cât și ca mamă. Astfel de femei la vârste reproductive sunt acum amenințate de formarea cancerului de sân. Prin urmare, este important să fim atenți la aceste semne cel mai devreme.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel