5 alimente pe care câinii nu ar trebui să le mănânce niciodată

Iată care sunt cele cinci alimente pe care câinii nu ar trebui să le mănânce niciodată.

Câinii ar trebui să aibă un meniu alcătuit doar din produse destinate lor. Din păcate, se poate întâmpla ca stăpânii lor să le dea de mâncare unele alimente care le pot cauza probleme de sănătate. 

Există multe alimente pe care câinii nu le pot digera bine. Spre exemplu, ciocolata. Nu este bună pentru câini. La fel și produsele care conțin teobromină, xantină sau îndulcitori artificiali. Aceste produse, cum ar fi cafeaua sau ceaiul, pot provoca diaree, vărsături, neliniște și sete excesivă, potrivit American Veterinary Medical Association

Pe de altă parte, există fructe precum cireșele care nu ar trebui ingerate de câini, deoarece sâmburii acestor fructe conțin cianură, un element care poate provoca pupile dilatate și gingii roșii la câini, potrivit American Kennel Club.

Pe de altă parte, nici avocado nu este indicat, deoarece conține persină, o toxină care cauzează adesea vărsături și diaree la câini. 

În ceea ce privește legumele, deși pot părea benefice atât pentru câini, cât și pentru oameni, există unele care nu sunt recomandate câinilor, cum ar fi sparanghelul. Deși nu reprezintă un pericol pentru sănătatea lor, nu are sens ca patrupedul să fie învățat cu sparanghel. Nu este apetisant pentru el, iar când este suficient de moale pentru a fi mâncat, nu mai are nutrienți.

În cele din urmă, ciupercile sunt produse care nu sunt bine tolerate de câini și nu ar trebui consumate. Această recomandare se adresează câinilor care se plimbă prin locuri unde pot exista ciuperci sălbatice. Deși unele dintre ele sunt comestibile, altele nu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel