5 băuturi surprinzătoare care îți îmbunătățesc sănătatea. Unele sunt în cămara ta și nu știai ce efecte au

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto Pexels
Foto Pexels

Alimentele și băuturile pe carele ingerăm au un efect direct asupra sănătății noastre. Iată câteva băuturi pe care ar trebui să le consumăm pentru sănătatea noastră.

Menținerea corpului nostru hidratat este un esențial nenegociabil pentru sănătatea și bunăstarea noastră generală. Organismul are nevoie de o anumită cantitate de apă care este esențială pentru ca toate organele corpului să funcționeze normal. Transportă substanțele nutritive către toate celulele și menține nivelul de oxigen al organismului. De asemenea, previne constipația și ține sub control nivelul zahărului din sânge.

Dar alături de apă, puteți consuma băuturi care ajută la mai multe beneficii pentru corpul dumneavoastră, pe care le puteți consuma în mod regulat. Iată câteva băuturi ușoare pe care le puteți consuma fără vinovăție, așa cum arată expertul în wellness Eshanka Wahi.

Apă

Apa este cea mai bună alegere pentru a-ți potoli setea, deoarece este abundentă, răcoritoare, oferind tot ce are nevoie organismului pentru a reface lichidele pe care le pierde. Este important să consumi suficientă apă în fiecare zi pentru sănătate. Consumul de apă poate preveni deshidratarea, o afecțiune care poate provoca o gândire neclară, poate duce la schimbări de dispoziție, poate provoca supraîncălzirea corpului și duce la constipație și pietre la rinichi. Apa ne menține mintea echilibrată, eliminând toate toxinele și deșeurile din corpul nostru.

Oțet de mere

Oțetul de mere are multe beneficii pentru sănătate datorită prezenței bacteriilor benefice, drojdiei și proteinelor. Consumul a 1-2 linguri zilnic poate ajuta pentru slăbit, îmbunătățește digestia, să reduce procentul de grăsime corporală, ducând la pierderea de grăsimea de pe abdomen. În plus, reduce nivelul zahărului din sânge și îmbunătățește sensibilitatea la insulină. Scade nivelul colesterolului, îmbunătățește sănătatea inimii și scade trigliceridele din sânge. Este extrem de bun pentru întărirea intestinului și o sursă excelentă de probiotice. Îl poți bea cu apă caldă pe stomacul gol pentru a-ți activa procesul de digestie în fiecare zi.

Ceai verde

Antioxidanții din ceaiul verde sunt suficient de puternici pentru a reduce riscul de cancer de vezică, sân, plămân, stomac, pancreas și colorectal. Previne înfundarea arterelor, arde grăsimile într-un ritm mai mare, contracarează stresul oxidativ asupra creierului, reduce riscul de tulburări neurologice precum bolile Alzheimer și Parkinson, reduce riscul de accident vascular cerebral și îmbunătățește nivelul de colesterol.

Ceai de mușețel și mentă

Ceaiul de mușețel este cel mai frecvent folosit și cunoscut pentru efectele sale calmante. Este frecvent folosit ca ajutor pentru somn. Ceaiul de mentă este unul dintre cele mai utilizate ceaiuri din plante din lume și este cel mai popular folosit pentru a susține sănătatea tractului digestiv. Aceste ceaiuri conțin proprietăți antioxidante, anticancerigene, antibacteriene și antivirale și ar trebui să fie încorporate în dieta noastră zilnică.

Ceai de fenicul, scorțișoară și carambola (Ajwain)

Feniculul este cunoscut și sub numele de sauf, care are proprietăți antibacteriene, care ajută la ameliorarea durerilor de stomac, a constipației și a diareei. Amestec de semințe de carambola (ajwain) ajută la accelerarea metabolismului și ajută la reducerea indigestiei bruște și a acidității.

CITEȘTE PE DC MEDICAL: La ce trebuie să fii atent când cumperi legume.

Ceaiul de scorțișoară este bogat în antioxidanți și oferă mai multe beneficii pentru sănătate, inclusiv reducerea inflamației și a nivelului de zahăr din sânge, îmbunătățirea sănătății inimii și chiar pierderea în greutate. Aceste trei ceaiuri ajută la reducerea PMS și a crampelor abdominale menstruale.

Apă caldă cu turmeric, piper negru și lămâie

Știm cu toții că turmericul este un supliment alimentar care întărește imunitatea în medicina naturală modernă. Acest superaliment trebuie să fie încorporat în dieta noastră pentru beneficiile sale incredibile antiinflamatorii, antivirale, antibacteriene și antioxidante. Ficatul încearcă în mod natural să scape de turmericul din organism și, adăugând chiar și un praf de piper negru, ajută la suprimarea acestui proces, permițând creșterea nivelului de curcumină din sânge și permițând organismului să se bucure de toate beneficiile sale. Lămâia este un depozit de vitamina C și elimină toxinele din organism. Turmericul, piperul negru și lămâia sunt bogate în antioxidanți și au proprietăți antiinflamatorii, despre care se spune că curăță organismul și întărește sistemul imunitar.

Ciocolată caldă cu pudră de cacao

Pudra de cacao crudă este bogată în antioxidanți și crește producția de neurotransmițător serotonină, care este responsabil pentru reglarea stării noastre de spirit. Evită pachetele de pudră de cacao procesată, și încearcă să faci cacao acasă pentru a te bucura de toate beneficiile pentru sănătate ale pudrei de cacao. Amestecă 1 lingură de pudră de cacao crudă în 1 cană de lapte (de preferință pe bază de plante, cum ar fi laptele de migdale) și adaugă curmale sau miere organică crudă pentru a îndulci. Acesta poate fi luat și ca un elixir pentru un somn liniștitor.

Kombucha și Kefir

Băuturile probiotice au beneficii imense pentru sănătate și întăresc sănătatea intestinului și a sistemului digestiv. Kombucha conține antioxidanți, poate ucide bacteriile dăunătoare și, astfel, ajută la combaterea mai multor boli. Kombucha are o gamă largă de beneficii pentru sănătate care chiar îmbunătățesc sănătatea mintală, minimizează riscul de infecție și întăresc sănătatea ficatului.

Kefirul este o altă băutură probiotică fermentată, făcută în mod tradițional din lapte de vacă sau lapte de capră, care este uimitor pentru sănătatea intestinului.

Citește mai multe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel