5 motive ca să-i spui copilului tău “Te iubesc” cât mai des. Legătura nebănuită dintre cuvinte și ADN

Nu există sentiment mai frumos decât să iubești și să fii iubit. Iubirea transmite emoție, căldură, speranță, încredere, sănătate, fără de care nu am putea trăi frumos pe acest pământ. 

A spune “Te iubesc” unui copil îl încurajează, îi dă aripi să fie propriul erou al lumii sau visurilor lui, acel imbold de care are nevoie pentru a se dezvolta frumos. 

Iată motivele pentru a-i spune cât mai des copilului tău că îl iubești

 

Va avea mai multă încredere în tine. Faptul că îl iubești și îi și spui acest lucru îl determină să te considere cel mai bun prieten, de care nu ascunde secrete sau lucruri grave. 

Îi crește încrederea de sine. Un copil care aude de la părinții lui că este iubit va avea mai multă încredere în propriile forțe și mai multă stimă de sine. De aceea este foarte important să-i spui “Te iubesc” copilului tău când face lucruri bune, dar și când greșește sau ia note mai puțin bune. Atunci când este foarte dezamăgit de el însuși. Să-l iubești pentru ceea ce este, nu pentru ceea ce face.

Devine motivat și curajos. Un copil care se simte și aude des că este iubit va fi mai curajos, mai dispus să își asume riscuri, dar și să fie mai responsabil.

Dispar temerile. Indiferent că este vorba de a dormi singur în cameră sau de o notă proastă la școală, iubirea necondiționată a părinților îl ajută pe copil să își depășească aceste frici și să fie mult mai puternic pe viitor, când dă de greutățile vieții.  

Va oferi iubire, la rândul său. Un copil iubit, căruia i se spune și i se arată, va empatiza cu oamenii din jurul lui mult mai ușor și va putea fi un prieten de încredere, ca adult. 

Interesant este faptul că părinții pot remodela ADN-ul copiilor prin cuvinte

Potrivit psihologului Laura-Maria Cojocaru, preşedinte şi fondator al Institutului de Neuro-Programare Lingvistică Somato-Integrativă (INLPSI „una dintre cele mai impresionante descoperiri din ştiinţa epigeneticii este cuvântul vorbit, care poate influenţa modul în care ADN-ul nostru instruieşte informaţiile către celulele noastre, afectându-ne în mod direct sănătatea, vibraţia şi bunăstarea. Este remarcabil faptul că expresia noastră ADN poate fi reprogramată prin vorbirea umană. Principiul legii atracţiei afirmă că ceea ce gândim şi simţim atrage aceeaşi vibraţie înapoi la noi. Cuvintele şi gândurile din spatele lor emit frecvenţe, astfel că, ceea ce vorbim sau gândim atrage spre noi materializarea aspectelor respective. Aceste rezultate ne influenţează sănătatea, relaţiile, finanţele, împlinirea obiectivelor”, explică psihologul Laura Maria Cojocaru.

Fiecare cuvânt rostit către copilul tău generează reacţii neurochimice în creier, care direcţionează energia, gândurile şi creează experienţe în conformitate cu imaginile şi sentimentele care se potrivesc cu cuvintele. 

„Modelarea cuvintelor utilizate presupune un limbaj pentru a crea noi realităţi plăcute şi este o abilitate ce poate fi învăţată şi îmbunătăţită prin practică. Alegerea cuvintele utilizate ne poate schimba direcţia vieţii într-un moment şi ne poate propulsa spre noi perspective. Realizarea faptului că starea noastră mentală vibraţională poate fi schimbată sau transmutată prin alegerea cuvintelor, ne permite să avem un cuvânt de spus asupra destinului nostru. Vorbirea din inimă creează o cale directă de înaltă frecvenţă care ocoleşte ego-ul şi merge direct în comportamentul nostru conştient. Alegând în mod conştient cele mai puternice cuvinte cu frecvenţe mai mari, creem armonie, echilibru şi bunăstare, iar experienţele noastre vor reflecta Bucurie şi Prosperitate. Propoziţiile care conţin nu, nu pot, nu este, nu există, niciodată, nu o să, nu pot să, nu voi putea, nu ar trebui, nu aş putea, nu sunt capabil(ă,) pot fi restructurate folosind cuvinte pozitive, clare şi de susţinere care promovează o frecvenţă care ne îmbunătăţesc bunăstarea interioară. Acest lucru va încuraja comportamente armonioase şi răspunsuri positive şi ne va transforma viaţa, dându-i un sens de împlinire şi recunoştinţă”, declară psihologul român, potrivit Adevărul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel