5 semne neobișnuite ale depresiei

Florina Pop / 20 aug 2020 / 09:10
Un anume tip de depresie nu răspunde la tratament
Un anume tip de depresie nu răspunde la tratament

Pe lângă semnele deja obișnuite ale depresiei, specialiștii susțin că există unele la care nici nu v-ați gândit că ar anunța afecțiunea.  

Uitarea, consumul de prea mult alcool sau chiar durerea de spate sunt și semne ale depresiei, nu doar a altor afecțiuni, susțin specialiștii webmd.

Prea mult alcool - Aproape o treime din persoanele cu depresie majoră abuzează de alcool.

Uitare - Studiile arată că depresia prelungită sau stresul pot ridica nivelul organismului de cortizol, iar asta micșorează sau slăbește partea creierului asociată cu memoria și învățarea.

Durere de spate – O cercetare a demonstrat că până la 42% dintre persoanele cu dureri de spate cronice au suferit depresie înainte de începerea durerii de spate.

Emoții exagerate – Iritarea bruscă ori manifestarea unor sentimente exagerate de tristețe, lipsă de speranță, griji sau frică este un semn al depresiei.

Când nu aveți grijă de propria persoană - neglijarea bruscă a propriei îngrijiri de sine poate fi un semn al depresiei și al stimei de sine scăzute.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy