565 de persoane la Camera de gardă a Spitalului Universitar, în două zile

Dana Lascu / 27 dec 2018 / 16:31
Spitalul Clinic de Urgență Universitar București (SUUB)
Spitalul Clinic de Urgență Universitar București (SUUB)

În primele două zile de Crăciun, 565 de persoane s-au prezentat la Camera de gardă a Spitalului Universitar de Urgență București. Cei mai mulți aveau afecțiuni respiratorii ș cardiace.

Majoritatea persoanelor care s-au prezentat în aceste două zile la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Univeersitar de Urgență București au fost vârstnici cu afecțiuni respiratorii sau cardiace.

„Numărul persoanelor care s-au prezentat cu afecțiuni digestive în Unitatea de Primiri Urgențe a fost mai mic acum față de anii trecuți, semn că oamenii au început să înțeleagă faptul că excesele alimentare le dăunează", a declarat dr. Mihaela Dorobanțu, medic de gardă la UPU.

132.768 de oameni în Urgența de la SUUB, anul acesta

La Spitalul Universitar de Urgență București sunt 49 de linii de gardă, dintre care 4 linii de medicină de urgență care pot acorda 24 de ore din 24 asistență medicală. Din totalul de prezentări la UPU în primele două zile de Crăciun, un număr de 90 de persoane au necesitat internare în spital și îngrijiri medicale avansate.

Numărul de pacienți ce se prezintă la camera de gardă a Spitalului Universitar de Urgență București este în creștere, aici fiind transferate și tratate cazuri complexe din unități spitalicești din întreaga țară.

De la începutul anului și până în prezent la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Universitar de Urgență București s-au prezentat 132.768 de persoane.

„Spitalul Universitar de Urgență București este clinică universitară cu o activitate științifică susținută, în care pacienții primesc îngrijiri medicale de top”, se arată într-o informare a SUUB.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy