6 alimente bogate în enzime: Îmbunătățesc sănătatea digestivă și încetinesc îmbătrânirea celulară

Cătălina Burghelea |
Data actualizării: | Data publicării:

Enzimele sunt o parte vitală a fiecărui proces fiziologic din organism. De fapt, enzimele trăiesc în fiecare celulă din corp. Aceste enzime contribuie la sănătatea sistemului digestiv și influențează, de asemenea, hormonii, metabolismul și alte funcții ale corpului.

De ce are nevoie corpul de enzime?

 

Pentru: producere de energie, absorbția oxigenului, combaterea infecțiilor și vindecarea rănilor, reducerea inflamației, transportarea deșeurilor toxice, descompunerea grăsimilor din sânge, dizolvarea cheagurilor de sânge, reglarea corectă a hormonilor, încetinirea procesului de îmbătrânire etc. 

Ce alimente sunt bogate în enzime

 

Începe să consumi aceste alimente bogate în enzime pentru a-ți îmbunătăți digestia:

1. Varză

Varza este unul dintre cele mai bune alimente pe care le putem cultiva și mânca datorită numeroaselor beneficii pentru sănătate și mediu. Experții estimează că există de multe ori mai multe enzime în muguri decât în ​​majoritatea fructelor și legumelor crude. 

2. Ananas

Poate că nu știi, dar ananasul conține un compus cunoscut sub numele de bromelaină, un compus enzimatic care descompune proteinele. Da! O enzimă proteică dintr-un fruct. Și s-a dovedit că acest compus are efecte anti-cancer și antiinflamatoare. Ananasul conține, de asemenea, mai multe enzime importante, inclusiv enzime de digestie a proteinelor, cunoscute sub numele de cisteină proteaze. Aceste enzime au capacitatea de a ajuta la inflamația excesivă, coagularea sângelui și chiar anumite tipuri de creștere a tumorii. 

3. Avocado

Avocado conține cea mai mare cantitate de grăsime din regatul fructelor, așa că nu e de mirare de ce conține lipază, o enzimă necesară pentru descompunerea grăsimilor din dietă. Lipaza poate ajuta, de asemenea, la ameliorarea indigestiei. Nutrienții și enzimele din avocado pot ajuta la reducerea inflamației și în organism. 

4. Banane

Bananele nu sunt doar bogate în potasiu. Sunt, de asemenea, o sursă excelentă de două enzime diferite cunoscute sub numele de amilază și maltază. Amilaza, care se găsește și în salivă, este prima enzimă care începe să descompună carbohidrații. Asta face ca alimentele cu amidon să aibă un gust dulce pe măsură ce mestecăm. Maltoza este o dizaharidă formată din două unități de glucoză legate printr-o legătură α(1→4), în urma unei reacții de condensare. Maltoza este obținută la hidroliza enzimatică a amidonului în prezența amilazelor. Denumirea sa provine de la malț, deoarece ea este întâlnită în semințele care germinează, acestea descompunând amidonul pentru a obține surse de hrană.

5. Papaya

Papaya este bogată în enzime proteolitice, inclusiv papaină. Papaina joacă un rol important în menținerea sănătății sistemului digestiv. De fapt, este considerată una dintre cele mai eficiente enzime pentru descompunerea cărnii și a altor proteine ​​din organism și are și beneficii antiinflamatoare puternice. 

6. Alimente fermentate

Legumele fermentate sunt o sursă dietetică excelentă de mulți nutrienți, inclusiv enzime. Aceste enzime sunt însoțite de probiotice benefice, fiind o combinație excepțională pentru un proces digestiv eficient.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel