6 moduri ușoare de a scăpa de afte. REMEDII NATURISTE

Dana Lascu |
Data publicării:
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Ulcerele care apar în gură, numite și ulcere bucale sau afte, sunt mici leziuni dureroase și care apar în general pe limbă sau pe interiorul buzelor. Iată cum scapi mai repede de ele: 

Ulcerele bucale (afte) pot avea mai multe cauze, dar sunt în general legate de consumul de alimente foarte acide. De asemenea, factori ca stresul, traumele, alergiile, fumatul, deficiența de fier sau de vitamine pot influenţa apariția aftelor. Ele se vindecă, de la sine, de regulă în 7-10 zile.

Oricum, primul lucru pe care ar trebui să-l faci este să nu mai mănânci astfel de alimente, în special fructe acide. Acest lucru va reduce iritarea și va permite gurii să se vindece mai repede.

Însă există și alimente / produse care pot ajuta la vindecarea aftelor și pe care le aveți la îndemână acasă. Iată ce remedii naturiste aveți la îndemână:

1. Ceaiul negru

Aplicați un pliculeț de ceai negru umezit pe afte, deoarece ceaiul negru conține taninuri, o substanță astringentă, care elimină reziduurile și murdăria. Pentru a aplica corect ceaiul negru, trebuie să pregătiți ceaiul: puneți un pliculeț într-o ceașcă de apă clocotită și lăsați-l să se infuzeze. Când nu mai este fierbinte, scoateți pliculețul ți puneți-l ca o compresă direct pe afte.

2. Apă cu sare

Clătirea gurii cu apă călduță sărată ajută la dezinfectarea aftei și accelerează vindecarea, deoarece sarea are un efect antibacterian. Pentru a face o soluție adăugați o linguriță cu sare la o ceașcă de apă caldă. Clătiți-vă gura cu această soluție timp de câteva minute, de două ori pe zi. Nu înghițiți apa sărată!

3. Apă cu bicarbonat de sodiu

Aplicarea bicarbonatului de sodiu direct pe afte provoacă dureri intense și senzație de arsură în zonă, așa că nu e recomandat să faceți așa ceva. Cu toate acestea, bicarbonatul de sodiu poate ajuta aftele să se vindece mai repede, deoarece crește PH-ul salivei. Deci, diluați o linguriță de bicarbonat de sodiu într-un pahar cu apă și clătiți-vă gura de două până la trei ori pe zi cu ea. Nu înghițiți!

4. Mestecați cuișoare

Mestecarea cuișoarelor poate ajuta, de asemenea, la vindecarea mai rapidă a aftelor și la ameliorarea durerii în câteva minute. Acest lucru se datorează faptului că cuișoarele au proprietăți antiseptice și analgezice.

5. Gargară laptele de magnezie

Gargara de lapte de magnezie (Hidroxid de magneziu) permite refacerea leziunilor și protejează contra bacteriilor. Amestecați pur și simplu o linguriță de lapte de magnezie într-o cană de apă caldă. Nu înghițiți!

6. Mănâncați iaurt natural

Iaurtul cu bifidus sau probiotice va ajuta la îmbunătățirea tranzitului intestinal și a microbiotei gastro-intestinale, consolidând apărarea naturală a corpului și ajutând la vindecarea aftelor mai repede. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel