6 uleiuri esențiale pe care trebuie să le pui în șampon. Unul te scapă de mătreață, altul îți face părul să crească rapid

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
6 uleiuri esentiale - Foto: Freepick @master1305
6 uleiuri esentiale - Foto: Freepick @master1305

Adesea cumperi produse scumpe pentru îngrijirea părului și nu ești mulțumită. De aceea, adaugă în șampon ulei esențial, cunoscut pentru beneficiile sale.

Adaugă ulei esențial în șampon, dacă ești dezamăgită de produsele pentru îngrijirea părului din magazine. Mai ales că natura îți oferă zeci de ingrediente naturale, care te ajută să rămâi mereu frumoasă și sănătoasă. 

Uleiurile esențiale sunt aliați de nădejde pentru întărirea firelor de păr. Dacă părul tău este subțire și rar, ai mătreață sau îți cade părul, poți apela la un tratament cu uleiuri esențiale.

6 uleiuri esențiale pe care trebuie să le pui în șampon

Trebuie doar să adăugați câteva picături în șampon. Dacă ai răbdare, o să observi curând o schimbare. Doza este de aproximativ 15 picături de ulei esențial la 250 ml de șampon.

Bicarbonatul de sodiu, efecte asupra sistemului digestiv și nu numai. Poate preveni răcelile

Spre exemplu, uleiul esențial de lavandă menține sănătatea scalpului și a părului. Creșterea mai rapidă a părului este stimulată de cel de rozmarin

Părul va fi mai strălucitor, dacă vei adăuga în șampon ulei esențial de trandafir.

Mătreața este combătută de uleiul esențial din arbore de ceai. În plus, acesta regenerează părul vopsit.

Uleiul de cuișoare, tratament pentru durerile de dinți. Cum îl prepari

Uleiul esențial din mușețel combate acneea și inflamația pielii scalpului. Secreția de grăsime este eliminată de cel de lămâie. Același ulei previne uscarea părului. 

Renunță la șampon și folosește produse naturale din cămară

 

Renunță la șampon și folosește produse naturale. Uneori se întâmplă să rămâi fără șampon, dar trebuie să-ți speli, urgent, părul. Apelează la trucurile bunicii. 

Renunță la șampon și folosește produse naturale din cămară. Dacă rămâi brusc fără șampon acasă, poți și să te speli pe cap cu mijloace improvizate.  

Spre exemplu, poți folosi pudră de muștar, care este potrivită pentru părul gras. Muștarul stimulează creșterea părului și, de asemenea, îi adaugă volum. 

Un alt produs, la care nu te-ai gândit vreodată, este făina. Nu usucă excesiv părul, previne vârfurile despicate și este potrivită pentru toate tipurile de păr. Ai nevoie de făină de secară sau cereale integrale, măcinate grosier.

Renunță la șampon și adaugă pudră de muștar în făină. Nu folosi făină de grâu obișnuită, deoarece va fi greu de spălat.

Genele vor fi mai groase și mai dese. Trucuri fără costuri, fără gene false

Renunță la șampon și folosește pudră de argilă. Argila hrănește scalpul. Poți face măști de păr din argilă și te poi clăti, apoi, cu oțet sau apă cu lămâie. 

Renunță la șampon și folosește iaurt și zer. Aceste produse sunt bune pentru părul foarte uscat.

Renunță la șampon și folosește bicarbonat, un produs bun pentru părul gras. Atenție, însă, folosit în exces, poate usca părul.

Scrub exfoliant anti-mătreață. Rețeta simplă și ieftină de preparat acasă

Scrub exfoliant care te ajută să scapi de mătreața inestetică. Scrubul poate fi făcut în casă. Iată o rețetă naturală, accesibilă, simplă și ieftină. 

Cel mai bun scrub exfoliant este cel făcut din produse naturale, acasă. Mătreața este o problemă enervantă cu care se confruntă multe persoane. Problema este strâns legată de un tip de dermatită care afectează scalpul.

Cum puteți ține sub control această problema și care este rețeta naturală care vă scapă de mătreață?

În primul rând, trebuie să știți că prezența mătreții necesită întotdeauna un control al medicului dermatolog,care va evalua tipul și cauza, apoi va prescrie produsele care o vor elimina. Măreața ar putea fi provocată și de o anume intoleranță alimentară, pe care o poate stabili doar medicul.

Vezi și: Uleiul esențial de mușcată, proprietăți de vindecare. Cum să îl prepari

Mătreața poate fi de diferite tipuri: grasă și uscată, fiind cauzată, în majoritatea cazurilor, de dermatită. Pielea scalpului tinde să se decojească foarte repede, iar solzii de mătreață sunt de fapt doar reziduurile de piele moartă.

Mătreața uscată se prezintă în cazuri de deshidratare  a scalpului, deoarece pielea tinde să se decojească. În acest caz, fenomenul este însoțit de o mâncărime pielii scalpului.

La rândul ei, mătreața uleioasă este cauzată, în cele mai multe cazuri, de dermatita seboreică. Scalpul, în acest caz, are solzi grași care cad, iar părul arată uleios.  

Dermatita de contact și psoriazisul pot provoca apariția mătreții, iar soluția este tratamentul scalpului.

Cei care suferă de mătreață pot avea nevoie și de un șampon zilnic care curăță scalpul, îl hidratează și îl împrospătează. Șamponul trebuie să conțină nu doar substanțe pentru curățare, ci și pentru tratarea epidermei. De asemenea, puteți folosi loțiuni sau uleiuri esențiale. Citește mai multe AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel