Medic, dezvăluire despre diete. Ce nu ai știut până acum și care sunt cele 3 alimente care ne fac rău: Nicio dietă din lume nu este construită să funcționeze

EXCLUSIV
Medic - Foto: Freepick @macrovector
Medic - Foto: Freepick @macrovector

Medicul Florin Ioan Bălănică rupe tăcerea despre diete. De ce nu funcționează și care sunt cele 3 alimente care ne fac rău.

Medicul nutriționist Florin Ioan Bălănică ne-a vorbit despre alimentele nocive pentru siluetă pe care trebuie să le îndepărtăm complet dacă vrem să avem rezultate, dar și despre diete și motivul pentru care acestea nu funcționează.

"Eu nu sunt nu sunt de acord cu a împărți alimentele în nu și da, am voie și n-am voie. De ce? În momentul în care mergem pe o astfel de direcție, mintea intră într-o zonă care se numește mentalitate de dietă. Nicio dietă din lume, și asta o spun cu toată responsabilitatea, conform studiilor și conform cercetărilor mele de peste 20 de ani, nu funcționează. Nicio dietă din lume nu este construită să funcționeze pe termen lung, ci este construită să funcționeze pe termen scurt.

Ce se întâmplă când folosești folia de aluminiu la gătit. De ce să NU o mai pui niciodată în frigider. Arhire: Dacă o aplicăm pe carne sau alimente acide e nocivă

Adevărul despre dulceața de casă și halva. Până la ce oră trebuie mâncate dulciurile. Bălănică: Pofta de dulce poate fi controlată așa

Foliculita: ce este, de fapt. Cauze, simptome, prevenție. Viviana Iordache: Este confundată des cu firele de păr încarnate după epilare. E cu totul altceva

Adică am slăbi câteva kilograme în termen scurt.

Sigur că nu discutăm dacă modalitatea prin care scad în greutate îmi afectează starea de sănătate. Discutăm despre rezultatul final. Adică minus 2 - 3 kg. Dietele presupun că citind pe internet sau am vorbit cu o vecină sau o prietenă sau mergem undeva la un cabinet medical unde se promovează dietele și primesc un plan alimentar pe care îl respect o perioadă, de abia aștept să termin cu el, ca să revin la ce se întâmpla înainte și să pot să mănânc ceea ce îmi face plăcere. Și atunci împărțirea alimentelor așa da, așa nu, aici se întâmplă, iar mintea nu percepe o schimbare pe termen lung, ci percepe doar o schimbare pe termen scurt.

Pe de altă parte, discutăm despre terapia medicală nutrițională, adică prevenția proactivă și terapia bolilor cronice și scăderea în greutate personalizată prin folosirea nutrientului ca și pilulă modernă.

Acolo, împărțirea nu se face așa, ci se pornește de la obiectivul fiecărei persoane în parte și de la a introduce în meniul fiecărei persoane alimentele plăcute", a declarat medicul Florin Ioan Bălănică, în exclusivitate pentru DC Medical, în emisiunea "Pastila de frumusețe".

3 alimente care ne fac rău

 

"Haideți să ne gândim așa: dacă cineva ar veni să ne spună nouă că de mâine trebuie să ne schimbăm complet modelul alimentar, ar fi ușor? În mod cert nu.

Și atunci, dacă e să discutăm despre alimente care, consumate constant și pe termen lung ne fac rău, pe primul loc aș pune zahărul și produsele rafinate, pe locul doi aș pune carnea roșie procesată.

Pe locul trei aș pune grăsimile de origine animală consumate în exces. Atenție, consumate în exces! Și aici vreau să fac o paranteză, pentru că în metoda dr. Bălănică pentru scădere în greutate, pentru că discutăm acum numai de acest lucru, nu neapărat de terapia medicală untițională, discutăm despre un consum echilibrat de proteine, un consum echilibrat, chiar în exces de legume de culoare verde, o scădere a consumului de carbohidrați rafinați și o echilibrare a consumului de grăsimi, pentru că avem nevoie de grăsimi.

Grăsimile stau la baza producerii multor structuri ale corpului uman de care noi avem nevoie, cum ar fi, de exemplu, hormoni și nu numai.

Și atunci, în momentul în care eu consum, de exemplu, ceva care aparent este nesănătos, o prăjitură, dar o consum dimineață și o consum rar, nu se întâmplă nimic. Dar dacă obiceiul meu este ca în fiecare zi când vin la serviciu să mănânc un covrig sau doi sau o merdenea sau un produs de patiserie produs fără să avea controlul asupra ingredientelor, pe termen lung evident că starea mea de sănătate va fi afectată.

Așa că zahărul și produsele rafinate, carnea roșie procesată, grăsimile de origine animală în exces, iar în rest, de aici mai departe, putem să consumăm absolut orice dacă îl adaptăm fiecărei persoane în parte. Această împărțire în așa da, așa nu, avem voie, n-am voie, nu funcționează pe termen lung", a mai spus medicul nutriționist Florin Ioan Bălănică.

VEZI ȘI: Cancerul care nu poate fi prevenit și diagnosticat precoce. Coliță: Boala devine rezistentă la tratamentul citostatic

Vezi mai multe în video:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel