9 flori pe care să nu le oferi niciodată unei femei. Unele aduc mare ghinion și boli

Flori ghinion - Foto: Freepik @victoriadunn
Flori ghinion - Foto: Freepik @victoriadunn

Florile pe care să nu le faci niciodată cadou unei femei. Unele aduc mare ghinion. 

Chiar dacă florile sunt frumoase în general și chiar dacă ai crede că orice floare merită cumpărată pentru o femeie specială din viața ta, ei bine, s-ar putea ca după ce citești acest articol să te gândești de două ori înainte de a lua o decizie în materie de flori.

Gusturile sunt subiective și unele persoane ar putea aprecia diferite flori în funcție de preferințele lor personale. Cu toate acestea, este posibil să existe anumite flori care, din diverse motive, ar fi mai bine să nu fie oferite. În general, se recomandă să eviți flori cu semnificații negative sau care ar putea fi percepute ca lipsite de respect sau potențial ofensatoare.

Mai mult, superstițiile legate de plantele care aduc ghinion pot varia în funcție de cultură și credințe individuale. În anumite culturi, există anumite plante care sunt asociate cu superstiții negative sau care aduc ghinion, dar este important să reții că aceste credințe nu sunt universale și pot varia semnificativ.

Iată câteva exemple de flori pe care unele femei le-ar putea considera nepotrivite în anumite circumstanțe:

1. Liliacul alb

Deși este o floare frumoasă, în unele culturi este asociată cu doliul și pierderea. Prin urmare, ar putea fi perceput ca inadecvat într-un context romantic sau festiv.

2. Crinul galben

În multe culturi, crinul galben este asociat cu gelozia sau trădarea. Prin urmare, poate fi înțelept să eviți această floare într-un context romantic.

3. Crizantema sau Chrysanthemum

Foto: Freepik

În unele culturi, chrysanthemum este asociată cu moartea și înmormântările. Deși este o floare frumoasă și populară în multe alte contexte, ar putea fi înțelept să eviți oferirea acesteia dacă ar putea fi asociată cu astfel de conotații.

4. Cyclamen

Această floare este asociată cu respingerea sau sfârșitul unei relații în unele culturi, deci ar putea fi percepută ca insensibilă sau nepotrivită într-un context romantic.

Plantele care aduc ghinion pe care să nu le cumperi niciodată unei femei

Foto: Freepik @pvproductions

Iată câteva exemple de plante care, în anumite culturi sau credințe, sunt considerate să aducă ghinion sau să fie asociate cu energii negative.

1. Cactusul în formă de săgeată

În unele culturi, cactușul în formă de săgeată este asociat cu energii negative sau ghinion.

2. Planta jade sau Crassula

În unele culturi, se spune că planta jade aduce ghinion financiar sau atrage probleme de sănătate.

3. Cypripedium calceolus

Această floare este asociată în unele culturi cu ghinionul în dragoste sau cu relații eșuate.

4. Gălbenelele (Calendula)

În unele tradiții populare, gălbenelele sunt considerate plante care aduc ghinion și se spune că pot provoca certuri în familie.

Foto: Freepik @rawpixel.com

5. Crucea voinicului (Senecio)

Această plantă este asociată în unele culturi cu energii negative și este considerată a atrage ghinion.

Înainte de a oferi flori, este întotdeauna o idee bună să iei în considerare preferințele personale ale destinatarului, să te informezi despre semnificația florilor și să fii atent la contextul și relația cu persoana căreia intenționezi să-i oferi flori.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel