A crezut că are o infecție urinară, dar avea cancer de col uterin în stadiul 4: Am fost în șoc! Eu nu am fost niciodată bolnavă. O tumoare în spatele vezicii urinare s-a răspândit

A crezut că are o infecție urinară, dar avea cancer de col uterin în stadiul 4 - Foto: Freepick
A crezut că are o infecție urinară, dar avea cancer de col uterin în stadiul 4 - Foto: Freepick

A crezut că are o infecție urinară, dar avea cancer de col uterin în stadiul 4. Iată povestea femeii și care a fost tratamentul care a ajutat-o să lupte cu boala. În prezent nu mai are niciun fel de suspiciune de cancer.

Cancerul de col uterin este un tip de cancer care apare în celulele colului uterin, partea inferioară a uterului.

Diferite tulpini ale virusului papiloma uman (HPV), o infecție cu transmitere sexuală, joacă un rol în provocarea majorității cancerului de col uterin.

Atunci când este expus la HPV, sistemul imunitar al organismului previne, de obicei, ca virusul să facă rău. Cu toate acestea, la un mic procent de persoane, virusul supraviețuiește ani de zile, contribuind la procesul care face ca unele celule cervicale să devină celule canceroase.

Vă puteți reduce riscul de a dezvolta cancer de col uterin prin efectuarea testelor de screening și prin administrarea unui vaccin care protejează împotriva infecției cu HPV.

Janice a fost diagnosticată cu cancer de col uterin în stadiul 4 atunci când se aștepta mai puțin și a povestit cum a aflat și cum a trecut peste cel mai greu moment din viața ei. 

Janice a recunoscut că se considera o persoană puternică, ce nu se poate îmbolnăvi niciodată, iar vestea că are cancer a dărâmat-o. Femeia spune că fără Dumnezeu, care a lucrat prin medicii și asistentele care au tratat-o nu ar fi reușit să lupte împotriva bolii.

"Când soția fratelui meu a murit de cancer, a lăsat în urmă un soț și un fiu îndurerați. M-am dus să locuiesc cu fratele meu pentru a-l ajuta să aibă grijă de nepotul meu, Rick. Am vrut să ajut la îngrijirea și creșterea lui, dar nu știam că, ani mai târziu, Rick mă va ajuta în timpul luptei mele pentru viața mea.

În 1980 am obținut un post de director de școală primară. Iubesc copiii și sunt pasionată de educație. În 2009, m-am pensionat după mulți ani. Dar nu am putut sta departe și am lucrat cu jumătate de normă în sprijinul elevilor.

Soțul meu a fost pastor al bisericii noastre locale. Se pensionase și lucra la școală împreună cu mine cu jumătate de normă, de asemenea. Ne doream să călătorim mai mult, așa că ne pregăteam să demisionăm la începutul anului 2016.

În februarie 2016, mă simțeam bolnavă și letargică. Simțeam că am avut o infecție urinară, așa că m-am dus la medic. Medicul m-a sunat la câteva zile după ce am făcut niște analize și mi-a spus: Aveți într-adevăr o infecție urinară, dar nu asta este principala problemă. Aveți cancer de col uterin.

Am fost în stare de șoc!

M-am gândit: Nu se poate întâmpla așa ceva. Nu eu. Eu nu am fost niciodată bolnavă.

Nu-mi venea să cred ce se întâmpla. Am consultat un oncolog ginecolog local. Mai multe teste au scos la iveală o tumoare în spatele vezicii urinare care s-a răspândit în zona pelviană și se afla în vagin. Aveam atât de multă umflătură și cancerul era atât de extins, încât mi s-a spus că nu sunt candidată pentru o intervenție chirurgicală.

Am început radioterapia la un spital local. Urinarea mi-a fost afectată negativ, așa că am primit stenturi uretrale. Am consultat câțiva doctori diferiți, dar începusem să mă descurajez. Eram speriată", a povestit Janice.

Stadiile incipiente ale cancerului de col uterin nu prezintă, de obicei, simptome și sunt greu de detectat. Primele semne ale cancerului de col uterin pot dura câțiva ani pentru a se dezvolta. Depistarea celulelor anormale în timpul screening-ului pentru cancerul de col uterin este cea mai bună modalitate de a evita cancerul de col uterin.

Semnele și simptomele cancerului de col uterin în stadiul 1 pot include:

- Scurgere vaginală apoasă sau sângeroasă care poate fi abundentă și poate avea un miros urât.

- Sângerări vaginale după actul sexual, între perioadele menstruale sau după menopauză.

- Perioadele menstruale pot fi mai abundente și pot dura mai mult decât în mod normal.

În cazul în care cancerul s-a răspândit la țesuturile sau organele din apropiere, simptomele pot include:

- Urinare dificilă sau dureroasă, uneori cu sânge în urină.

- Diaree, sau durere sau sângerare din rect atunci când faceți caca.

- Oboseală, pierderea greutății și a poftei de mâncare.

- O senzație generală de boală.

- Dureri de spate surde sau umflături la nivelul picioarelor.

- Dureri pelviene/abdominale.

"Dacă nu ai speranță, nu ai nimic"

Janice spune că dacă nu ai speranță, nu ai nimic. În plus, femeia a vorbit despre tratamentul pe care l-a primit împotriva cancerului de col uterin.

"Mi-am pierdut speranța. Dacă nu ai speranță, nu ai nimic.

Familia mea s-a reunit într-o seară pentru a sta de vorbă cu mine. Nepotul meu, Rick, mi-a oferit o sugestie: M-a întrebat dacă aș lua în considerare posibilitatea de a merge la un centru de tratment și a considerat că spitalul era uimitor și că ar trebui să mă duc cel puțin pentru o a doua opinie.

Am luat în considerare sfaturile tuturor și am decis să sun și să fac o programare pentru o evaluare inițială.

Am fost impresionată încă de la început de coordonarea programărilor și de modul în care mi-au adunat dosarele medicale, am fost atât de impresionată de coordonarea îngrijirii și de comunicarea dintre membrii echipei că în sfârșit am simțit speranță.

Am intrat imediat în legătură cu medicii și clinicienii mei și mi-am dat seama că le pasă cu adevărat de mine.

Medicii m-au educat cu privire la opțiunile mele de tratament. Și-au făcut timp să răspundă la întrebările mele și să se asigure că am înțeles totul. Planul meu de tratament a presupus chimioterapie și 30 de tratamente de radioterapie, urmate de mai multă chimioterapie. Echipa mea mi-a explicat procesul și chiar și ce efecte secundare aș putea avea.

În aprilie 2016, am început tratamentul. Am stat la spital, iar tot ce aveam nevoie se afla într-o singură clădire. După terminarea radioterapiei, medicii mi-au spus că tumorile mele se micșorau. Am urmat apoi o chimioterapie suplimentară.

Pe tot parcursul tratamentului, când am avut efecte secundare, am lucrat cu furnizorii de îngrijire de susținere. O problemă pe care am avut-o a fost neuropatia la nivelul picioarelor. Echipa medicală a luat în serios aceste efecte secundare și a lucrat cu mine pentru a-mi îmbunătăți calitatea vieții", a mai povestit Janice.

"În timpul tratamentului citeam zilnic Biblia. Dumnezeu a lucrat prin intermediul medicilor și asistentelor. Faptul că am avut încredere în Dumnezeu m-a ajutat să trec prin călătoria mea prin cancer"

 

"Astăzi, scanările recente nu arată niciun semn de cancer. Totul este stabil, iar medicii mei nu văd nimic îngrijorător. Mă întorc la fiecare șase luni pentru controale. În timpul drumului spre controale mă gândesc la cum m-am simțit imediat după ce am fost diagnosticată și la faptul că nu eram sigură că voi mai fi în viață un an mai târziu. Știu ce binecuvântare este faptul că mă aflu astăzi aici.

În timp ce treceam prin tratamentul împotriva cancerului, citeam adesea Biblia. Tot ceea ce citeam în scripturi îmi întărea ideea că trebuie să mă încred în Dumnezeu. Știu că Dumnezeu m-a pus în locul potrivit, cu oamenii potriviți. Dumnezeu a lucrat prin intermediul medicilor și asistentelor.

Faptul că am avut încredere în Dumnezeu m-a ajutat să trec prin călătoria mea prin cancer.

Am cinci copii, 17 nepoți și 12 strănepoți. Aștept cu nerăbdare nunțile și alte sărbători la care pot participa. Încă îmi doresc foarte mult să călătoresc. Soțul meu și cu mine visăm cu ochii deschiși la călătorii, dar acum o luăm zi după zi.

Îi sunt recunoscătoare lui Dumnezeu pentru fiecare respirație a mea. Le spun celorlalți să nu ia viața sau sănătatea drept un lucru de la sine înțeles. Știu că sunt binecuvântată și niciodată nu voi considera viața mea ca fiind de la sine înțeleasă și mă bucur de toate momentele, mari și mici, pe care le trăiesc", a conchis ea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel