Accelerează-ți metabolismul cu acest aliment

Metabolism sănătos
Metabolism sănătos

Napii au o multitudine de beneficii pentru sănătate, datorită conținutului de fosfor, calciu, potasiu și vitamina C. Napii sunt bogați în fibre și săraci în calorii, având un foarte mare rol în accelararea metabolismului și nu numai.

Iată beneficiile napilor:

Accelerează metabolismul

Vitaminele din familia B-urilor contribuie la procesele hormonale și enzimatice din corp. Napii vin cu o doză bună de B complex, iar consumul lor duce la buna funcționare a organelor, accelerând metabolismul și contribuind la menținerea echilibrului hormonal.

Previn ateroscleroza

Datorită aportului crescut de potasiu și fibre, se reduce presiunea din vasele de sânge și se reglează tensiunea. Acest lucru previne dezvoltarea aterosclerozei, apariția unui infarct sau a unui accident vascular cerebral, dar contribuie și la reglarea colesterolului, prin reducerea LDL-ului (colesterolul rău).

Întăresc oasele

Napii sunt alegerea perfectă, pentru întărirea oaselor. Calciul din napi ajută la creșterea și păstrarea masei osoase din corp, fiind esențial în creșterea densității oaselor.

Favorizează digestia

Constipația, crampele abdominale și balonarea pot fi tratate cu napi, datorită conținutului de fibre. O alimentație bogată în fibre favorizează digestia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel