Suplimentele alimentare, asociate cu riscuri hepatice. Pot duce la mari probleme de sănătate
Suplimentele alimentare sunt asociate cu riscuri hepatice.
Aceste două bacterii localizate în cavitatea bucală cresc semnificativ riscul de cancer colorectal.
Vezi și: Milioane de persoane ar putea avea Long-COVID. De ce nu pot fi diagnosticate
Un nou studiu evidențiază o asociere între anumite bacterii orale și riscul de cancer colorectal (CRC) în funcție de localizarea tumorii. Deși nu s-a identificat o legătură generală între caracteristicile microbiomului oral și riscul de CRC, cercetătorii au descoperit conexiuni specifice pentru diferite regiuni ale colonului.
Analiza datelor a arătat că prezența bacteriei Olsenella în microbiomul oral este asociată cu un risc mai mare de cancer al colonului distal. Conform rezultatelor studiului, această bacterie a dublat riscul de cancer în această regiune, având un hazard ratio (HR) de 2.16 (interval de încredere [CI] 95%, 1.59-2.95).
De asemenea, Prevotella 2 a fost identificată ca un factor care crește riscul de cancer rectal cu 68% (HR, 1.68; 95% CI, 1.14-2.46). Aceste constatări sugerează că anumite bacterii din cavitatea orală pot influența dezvoltarea cancerului colorectal în funcție de locația tumorii.
Vezi și: Riscurile ascunse ale produselor de îndepărtare a lacului de unghii. Ce trebuie să știi

Legătura dintre bacteriile orale și riscul de cancer colorectal în funcție de localizare. Două bacterii cresc riscul de cancer colorectal - FOTO: Freepik@easyedit1
Cercetătorii au utilizat date din trei mari studii de cohortă din Statele Unite: Agricultural Health Study, National Institutes of Health-AARP Diet and Health Study și Prostate, Lung, Colorectal, and Ovarian Cancer Screening Trial. Analiza a inclus un număr total de 3431 de participanți, fiind utilizate probe de celule bucale pentru extragerea ADN-ului și secvențierea genei ribozomale 16S.
Rezultatele au fost obținute prin secvențiere pe platforma MiSeq, iar analiza diversității microbiomului a fost realizată utilizând vectorul 2 din analiza coordonatelor principale UniFrac neponderate, care a arătat o asociere puternică cu cancerul colonului distal (HR, 1.29; 95% CI, 1.12-1.49). Această variabilitate a explicat 6.3% din diferențele identificate în matricea analizată.
Autorii studiului subliniază că nu s-a găsit o corelație globală între microbiomul oral și riscul general de CRC, dar s-au observat asocieri între anumite bacterii și cancerul colorectal în funcție de localizare.
"În acest studiu, nu s-a identificat o legătură generală între microbiomul oral și cancerul colorectal, dar am descoperit asocieri între anumite măsuri și riscul specific localizat.
O diversitate mai mare a microbiomului oral a fost corelată cu un risc crescut atât pentru cancerul colonului distal, cât și pentru cancerul rectal, dar nu și pentru cel al colonului proximal... În ansamblu, aceste date susțin un posibil rol al bacteriilor orale în cancerul colorectal", au scris autorii studiului, potrivit Medscape.
Vezi și: Dieta care favorizează dezvoltarea cancerului pulmonar. Alimentează tumorile
Descoperirile acestui studiu subliniază necesitatea unor cercetări suplimentare asupra legăturii dintre microbiomul oral și cancerul colorectal. Dacă aceste rezultate vor fi confirmate în viitor, ar putea deschide noi perspective pentru prevenția și diagnosticarea precoce a cancerului colorectal prin analiza microbiomului oral.
Suplimentele alimentare sunt asociate cu riscuri hepatice.
Circuitul mortal prin care tumorile își alimentează creșterea. Duce la extinderea necontrolată a celulelor.
De ce unele gaze intestinale miros mai rău decât altele. De ce este un semn bun când gazele intestinale au un miros puternic.
Acesta este semnul banal al unui cancer devastator care apare în ochi.
Acest tip de cancer se poate moșteni. Primele două generații sunt cele mai afectate.
Acest aliment sănătos duce la CANCER. Medicii au constatat o explozie a cazurilor de cancer, iar acest aliment este incriminat.
Așa poți să previi unul din cele mai mortale tipuri de cancer.
De ce 90% dintre oameni au această bacterie în corp fără să știe. Cum e posibil ca doar 90% din oameni să o aibă. Ce se întâmplă cu restul de 10%.
Aceste două bacterii localizate în cavitatea bucală cresc semnificativ riscul de cancer colorectal.
Acestea sunt cele mai bune alimente care îți curăță ficatul. Previn și boala ficatului gras non-alcoolic.