Adela Popescu, despre problemele de sănătate ale familiei: M-am speriat enorm, a vomitat într-o noapte foarte mult

Sonia Baciu |
Data publicării:
Adela Popescu. FOTO Instagram @ Adela Popescu
Adela Popescu. FOTO Instagram @ Adela Popescu

Adela Popescu și întreaga ei familie s-au confruntat cu probleme de sănătate, zilele trecute: „M-am speriat enorm, a vomitat într-o noapte foarte mult.”

Adela Popescu a povestit, pe rețelele de socializare, că ultimele zile au fost extrem de dificile pentru ea și familia ei. Băiețelul cel mic a făcut enterocolită și s-a simțit extrem de rău, lucru care a alertat-o pe vedetă, care a chemat imediat medicul pentru a-l trata pe bebeluș. Ulterior, atât ea, cât și soțul și ceilalți doi copii au început să dezvolte simptome ale bolii, însă nu atât de severe. Prezentatoarea Tv răsuflă ușurată acum și spune că se simt mai bine cu toții. 

Adela Popescu: Trebuie să îmi conserv energia pentru schimbat așternuturi

”A fost o perioadă destul de dificilă. Am avut toți enterocolită și ne-am speriat foarte tare. A început primul cel mic, bebelușul, și a fost prima dată când s-a întâmplat la el. M-am speriat enorm, a vomitat într-o noapte foarte mult. (...) A venit și pediatra, că nu am putut să stăm așa. Apoi au început și cei doi băieței și eu și Radu. Radu și cu mine am avut mai ușor așa. Oricum a fost destul de ciudat, de obicei enterocolita vine cu febră, dar dar cel mic a avut puțin, noi mai mari nu. Oricum e bine că am trecut peste și acum suntem foarte bine”, a povestit Adela Popescu pe Instagram.

”Și pe când credeam că trec printr-o perioada ciudățică, a făcut bebelușul nostru enterocolită, apoi Andrei și Alexandru. Asta că să-mi amintească să nu mă mai alint și să las baltă văicărelile nenecesare. Nu de altă, dar trebuie să îmi conserv energia pentru schimbat așternuturi”, a mai explicat ea pe rețelele de socializare.

Ce este enterocolita

Enterocolita este o inflamație care apare în tractul digestiv al unei persoane. Afecțiunea afectează în mod specific căptușeala interioară atât a intestinului subțire, cât și a colonului, provocând mai multe simptome.

Enterita este o inflamație a intestinului subțire, în timp ce colita este o inflamație a colonului. Enterocolita este o combinație a celor două.

Enterocolita la adulți se dezvoltă adesea din cauza infecțiilor, dar se poate dezvolta la sugari din motive care nu sunt încă clare, potrivit Medical News Today. 

Citește mai departe pe Spectacola

Care sunt simptomele enterocolitei

Simptomele enterocolitei pot semăna cu manifestările septicemiei și sunt:

- greață și vărsături;

- lipsa poftei de mâncare;

- crampe și dureri musculare;

- diaree;

- frisoane;

- balonare;

- deshidratare acută;

- letargie și stare generală de rău și de oboseală;

- acidemie (prezența excesivă a unui acid în urină);

- leucocitoză - număr crescut de leucocite;

- trombocitopenie - număr scăzut de trombocite;

- hipotensiune arterială;

- methemoglobinemie - creștere anormală a concentrației sangvine de methemoglobină.

Vezi și: Coada-Racului, planta MINUNE pentru stomac, diaree și hemoragii. Reglează menstruaţia și durerile menstruale

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel