Cel mai sănătos suc pentru inimă. Până la de trei ori mai mulți antioxidanți decât ceaiul verde
Cel mai sănătos suc pentru inimă. Până la de trei ori mai mulți antioxidanți decât ceaiul verde.
Lector univ. dr. Elena Pogurschi, consultant nutriționist, a explicat, în exclusivitate pentru cititorii Spectacola, care este adevărul despre consumul de lapte de...
„Mult timp, laptele de vacă a fost considerat o sursă importantă de macro și micronutrienti și a fost recomandat, în special, copiilor și bătrânilor. În ultima vreme, laptele de vacă și produsele lactate sunt blamate pentru conținutul în lipide rele, respectiv în acizi grași saturați, al căror consum este corelat cu o creștere a incidenței bolilor cardiovasculare, obezității, aterosclerozei precum și a diabetului.
Cel mai faimos și de durată studiu care a analizat și nepoții primilor subiecți participanți (Studiul Framingham - studiu început în 1948) cât și cercetările ulterioare care au susținut ipoteza acestuia, a raportat o puternică legătură între consumul de acizi grași saturați și mortalitatile datorate bolilor cardiovasculare.
Dovezile științifice dezechilibrează ipoteza relației directe dintre acizi grași saturați și bolile cardiovasculare
Rezultate mai multor trialuri randomizate controlate încep să dezechilibreze ipoteza potrivit căreia acizii grași saturați conduc la apariția bolilor cardiovasculare. Diverse componente ale dietei cum ar fi carbohidrații rafinați sau zahărul având un rol mult mai mare în declanșarea bolilor vasculare comparativ cu acizii grași saturați.
Studiile recente au confirmat faptul că doar câțiva acizi grași sunt responsabili de consecințele negative asupra sănătății umane. Acizi grași trans precum și alți 3 acizi grași saturați (acid lauric, miristic și palmitic) sunt considerați responsabili pentru creșterea nivelului concentrației de colesterol în sânge și implicit apariția bolilor cardiovasculare. Un impact clar asupra creșterii incidenței bolilor cardiovasculare îl are însă doar acidul palmitic. Profilul acizilor grași și formule matematice speciale au condus la conceptul de indice de aterogenitate alimentară.
Indicele de aterogenitate alimentară reprezintă o cuantificare a capacității alimentelor de a promova creșterea plăcilor de aterom din vasele de sânge.
Citește mai departe pe Spectacola.ro
Cel mai sănătos suc pentru inimă. Până la de trei ori mai mulți antioxidanți decât ceaiul verde.
Acest aliment pe care îl mănânci dimineața, te ajută să ai un somn odihnitor. Are efect calmant.
Acest compus natural previne degradarea creierului și îi oferă un scut protector.
Ce efect are ceaiul asupra tensiunii arteriale. Detaliul pe care trebuie să îl știi.
Acest aliment poate preveni diabetul și bolile de inimă. E plin de fibre și reduce colesterolul și scade inflamația.
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.
Fructul care arde grăsimile. Stimulează pierderea în greutate cu 200%. Oferă și protecție cardiacă.
Fructul care îți curăță arterele și ține diabetul departe.
Balonarea dispare rapid cu acest ceai. Este alegerea perfectă dacă nu îți place ghimbirul.
Ceaiul care șterge riscul de cancer hepatic. Curăță ficatul.
Reduc inflamația, protejează creierul și încetinesc îmbătrânirea. Și tot ce trebuie e să mănânci asta zilnic.
Oferind soluții naturale pentru stres și oboseală, acest remediu străvechi ne ajută să redescoperim armonia dintre corp și minte.
Cum transformi ceaiul obișnuit în medicament pentru răceală. Iată câteva trucuri simple cu efecte uimitoare.