Compusul natural care previne degradarea creierului. Îi oferă un scut protector
Acest compus natural previne degradarea creierului și îi oferă un scut protector.
Lector univ. dr. Elena Pogurschi, consultant nutriționist, a explicat, în exclusivitate pentru cititorii Spectacola, care este adevărul despre consumul de lapte de...
„Mult timp, laptele de vacă a fost considerat o sursă importantă de macro și micronutrienti și a fost recomandat, în special, copiilor și bătrânilor. În ultima vreme, laptele de vacă și produsele lactate sunt blamate pentru conținutul în lipide rele, respectiv în acizi grași saturați, al căror consum este corelat cu o creștere a incidenței bolilor cardiovasculare, obezității, aterosclerozei precum și a diabetului.
Cel mai faimos și de durată studiu care a analizat și nepoții primilor subiecți participanți (Studiul Framingham - studiu început în 1948) cât și cercetările ulterioare care au susținut ipoteza acestuia, a raportat o puternică legătură între consumul de acizi grași saturați și mortalitatile datorate bolilor cardiovasculare.
Dovezile științifice dezechilibrează ipoteza relației directe dintre acizi grași saturați și bolile cardiovasculare
Rezultate mai multor trialuri randomizate controlate încep să dezechilibreze ipoteza potrivit căreia acizii grași saturați conduc la apariția bolilor cardiovasculare. Diverse componente ale dietei cum ar fi carbohidrații rafinați sau zahărul având un rol mult mai mare în declanșarea bolilor vasculare comparativ cu acizii grași saturați.
Studiile recente au confirmat faptul că doar câțiva acizi grași sunt responsabili de consecințele negative asupra sănătății umane. Acizi grași trans precum și alți 3 acizi grași saturați (acid lauric, miristic și palmitic) sunt considerați responsabili pentru creșterea nivelului concentrației de colesterol în sânge și implicit apariția bolilor cardiovasculare. Un impact clar asupra creșterii incidenței bolilor cardiovasculare îl are însă doar acidul palmitic. Profilul acizilor grași și formule matematice speciale au condus la conceptul de indice de aterogenitate alimentară.
Indicele de aterogenitate alimentară reprezintă o cuantificare a capacității alimentelor de a promova creșterea plăcilor de aterom din vasele de sânge.
Citește mai departe pe Spectacola.ro
Acest compus natural previne degradarea creierului și îi oferă un scut protector.
Ceaiul care curăță microbii intestinali. Topește și grăsimea abdominală.
Această legumă comună reduce glicemia cu până la 50%.
Acest aliment poate preveni diabetul și bolile de inimă. E plin de fibre și reduce colesterolul și scade inflamația.
Cea mai bună băutură care spală și curăță ficatul gras.
Acest aliment curăță intestinul în profunzime și reduce inflamația.
Acest ceai protejează inima și creierul și este consumat și de cei care vor să slăbească.
Acest ulei reduce semnificativ inflamația din organism. Pur și simplu mătură deșeurile.
Ce se întâmplă în corpul tău dacă înlocuiești cafeaua cu Matcha. Primele efecte apar imediat.
Această leguminoasă banală are mai multă proteină decât un ou și îți poate scădea colesterolul fără niciun efort.
Această plantă îți detoxifică ficatul și îți îmbunătățește digestia. O ai deja în casă!
Un nou studiu evidențiază legătura dintre consumul de cafea și sănătatea microbiomului intestinal, deschizând noi perspective asupra beneficiilor acestei băuturi.
Această plantă medicinală veche de 2.000 de ani ar putea fi cheia pierderii în greutate. Arde grăsimile rapid și fără efort.