Afecțiunea rară care ține oamenii la distanță. Drama unei adolescente

DCMedical Team |
Data publicării:
Descriere foto: Alyssa, sursa captură youtube/ truly
Descriere foto: Alyssa, sursa captură youtube/ truly

O adolescentă din State suferă de o afecțiune rară care o face să miroasă în permanență a pește.

O tânără din State, Alyssa suferă de trimetilaminurie, o afecțiune rară în care organismul nu poate descompune un compus care se găsește în mai multe alimente - trimetilamina chimică. De aceea, corpul ei miroase a această substanță care are iz puternic asemănător cu cel al peștilor putreziți.

Trimetilaminuria, știută și sub numele de sindromul mirosului de pește sau sindromul de miros de pește, este o tulburare metabolică rară care determină un defect în producția normală a unei enzime numite monooxigenază 3 care conține flavină (FMO3). Pe lângă sindromul care îi ține pe cei din jurul ei la distanță, aceasta a fost agresată de la o vârstă fragedă. Alyssa a trecut prin clipe grele, însă a reușit să le depășească și să-și recapete forța, potrivit Spectacola.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel