AFTELE, cum le tratezi natural. 3 plante cu efect anti-ULCERAȚII

Anisia Nica |
Data actualizării: | Data publicării:
Aftele - FOTO: Pexels @magda ehlers
Aftele - FOTO: Pexels @magda ehlers

Cum poți grăbi vindecarea aftelor cu ajutorul remediilor naturale? Care sunt cele mai bune plante?

Aftele sunt ulcerații la nivelul cavității bucale, cauzează durere și pot crea un adevărat disconfort. Acestea durează aproximativ o săptămână, iar la nivelul mucoasei bucale se formează eroziuni mici sub forma unor cavități.

Tratează natural aftele

Cauzele apariției aftelor sunt variate. De obicei, agenții biologici (bacterii, virusuri) pot determina apariția ulcerațiilor, mai ales atunci când imunitatea organismului este scăzută. De asemenea, anumiți agenți fizici sau chimici pot genera iritații la nivelul gurii și apariția aftelor.

Pentru a grăbi procesul de vindecare a aftelor, natura ne oferă din nou remedii folosite în fitoterapie pentru vindecarea ulcerațiilor. Printre acestea se numără mușețelul, salvia și busuiocul. Gargara cu ceaiuri din aceste plante poate face diferența în vindecarea aftelor.

Mușețelul

Ceaiul de mușețel este una dintre vedetele tratamentelor naturiste împotriva inflamațiilor și infecțiilor.

Gargara cu ceai de mușețel poate fi utilă în tratamentul ulcerațiilor mucoasei bucale. Unele studii arată că extractul din mușețel oprește dezvoltarea bacteriilor care cauzează ulcere.  Acest lucru se întâmplă mai ales datorită efectelor antiseptice și antiinflamatorii ai compușilor din mușețel. 

Salvia 

Salvia este folosită încă din cele mai vechi timpuri în fitoterapie datorită efectelor sale calmante și antimicrobiene. Salvia conține o cantitate mare de antioxidanți, Vitamina C, ajută la sănătatea dinților și a gingiilor și menține sănătatea sistemului digestiv.

Medicii stomatologi recomandă folosirea salviei uscate pentru tratamentul aftelor. Aceștia sunt de părere că gargara cu apă sărată și salvie uscată ameliorează inflamația și grăbește procesul de vindecare al ulcerațiilor de la nivelul cavității bucale. Specialiștii ne recomandă să adaugăm două lingurițe de salvie uscată în apă fiartă și să lăsăm această soluție la infuzat timp de 15 minute. Ulterior, adăugăm jumătate de linguriță de sare peste infuzie, amestecăm bine și clătim gura.

Mai multe despre salvie poți citi aici: SALVIA, benefică pentru sănătate, dar și în gastronomie

Busuiocul

Busuiocul este unul dintre cele mai iubite condimente în toate zonele lumii. Acesta oferă o aromă extrem de plăcută mâncărurilor, iar proprietățile sale vindecătoare l-au făcut una dintre cele mai populare ierburi terapeutice.

Busuiocul are efect antiseptic și antiinflamator. În trecut, dar și în medicina tradițională de astăzi, busuiocul este folosit pentru a trata răceala, gripa și durerile de cap. Totodată, busuiocul este folosit în vindecare ulcerațiilor de la nivelul cavității bucale (afte), dar și din restul sistemului digestiv (ulcerul gastric).

Mai multe despre busuioc poți citi aici: Busuiocul scade GLICEMIA și INFLAMAȚIA

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel