Ai mult de învățat? Dormi înainte, zice un expert

Florina Pop |
Data publicării:
Lipsa somnului duce la risc mai mare de deces    FOTO: pexels.com
Lipsa somnului duce la risc mai mare de deces FOTO: pexels.com

Un expert american recomandă un somn bun înainte de o sesiune de învățat.

Matt Walker, profesor în Neuroștiințe și Psihologie la Universitatea din California, spune, într-o prelegere TEDx că descoperirile din ultimii 10 ani dovedesc că atunci când cineva are de învățat pentru un examen ar fi bine să doarmă nu numai după ce a memorat acele informații, pentru o mai bun fixare a cunoștințelor, dar și înainte de a se apuca de studiu.

”Să începem cu creierul şi cu funcţiile învăţării şi memorizării. Ceea ce am descoperit în ultimii zece ani e că trebuie să dormi după ce ai învățat pentru a putea salva acele noi informații, astfel încât să nu le uiți. Recent am descoperit că trebuie să dormi şi înainte de a învăţa pentru a pregăti creierul, ca pe un burete uscat, gata să absoarbă noi informaţii. Iar fără somn, circuitele memoriei creierului devin suprasaturate”, afirmă Matt Walker. 

Întreaga prelegere despre somn o puteți citi AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel