Alcool, cafea, de ce le preferi. Nu are legătură cu gustul

Angela Sabău / 05 mai 2019 / 00:12
Consumatorii de cafea îi pot distinge mirosul mult mai repede decât cei care nu beau cafea
Consumatorii de cafea îi pot distinge mirosul mult mai repede decât cei care nu beau cafea

Preferința pentru alcool sau cafea a fost, în sfârșit, înțeleasă. Cercetătorii au constatat că motivul pentru care sunt consumate nu are legătură cu gustul.

Cercetătorul Marilyn Cornelis a căutat variații ale genelor noastre ale gustului, care ar putea explica preferințele noastre pentru băuturi, considerând că înțelegerea acestor preferințe ar putea indica modalități de a interveni în dieta noastră, scrie sciencedaily.com.

Spre surprinderea cercetătorului, noul său studiu a arătat că preferințele pentru gustul băuturilor amare sau dulci nu se bazează pe variații ale genelor gustului nostru, ci mai degrabă pe genele legate de proprietățile psihoactive ale acestor băuturi. „Genetica de la baza preferințelor noastre este legată de componentele psihoactive ale acestor băuturi”, a spus Cornelis, profesor asistent de medicină preventivă la Northwestern University Feinberg School of Medicine.

"Oamenilor le place felul în care îi fac să se simtă cafeaua și alcoolul, de aceea îl beau, nu din cauza gustului." Lucrarea a ost publicată în Human Molecular Genetics.

Studiul scoate în evidență componente importante pentru recompensarea comportamentului la alegerea băuturilor și contribuie la înțelegerea legăturii dintre consumul de băuturi și genetică - și barierele potențiale pentru a interveni în dieta oamenilor, a spus Cornelis.

Alcoolul, responsabil pentru 6% din decese

Băuturile zaharoase sunt legate de multe boli și de condiții de sănătate. Consumul de alcool este legat de mai mult de 200 de boli și reprezintă aproximativ 6% din decesele la nivel global.

Cornelis a găsit o variantă dintr-o genă, numită FTO, legată de băuturile îndulcite cu zahăr. Persoanele care au avut o variantă în gena FTO - aceeași variantă legată anterior de riscul scăzut de obezitate - în mod surprinzător, preferă băuturi îndulcite.

„E contraintuitiv. FTO a fost ceva misterios și nu știm exact cum este legată de obezitate. Probabil că joacă un rol în comportamentul care ar fi legat de gestionarea greutății", a spus Cornelis. "Din cunoștințele noastre, acesta este primul studiu de asociere la nivelul genomului privind consumul de băuturi pe baza perspectivei gustului", a spus Victor Zhong, primul autor al studiului.

 

Articole Recomandate
Comentarii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.26