Alimentația bogată în alimente procesate, asociată cu semne timpurii ale bolii Parkinson
Alimentul care duce la Parkinson. Topește creierul.
Conform unui nou studiu, nu există un nivel „sigur” de băut, consumul de alcool, în orice cantitate, fiind asocat cu o sănătate mai slabă a creierului.
Într-un studiu observațional, care nu a fost încă evaluat de experți, cercetătorii de la Universitatea din Oxford au studiat relația dintre consumul de alcool auto-raportat de aproximativ 25.000 de persoane din Marea Britanie și scanarea creierului acestora (RMN).
Cercetătorii au ajuns la concluzia că băutul are un efect negativ asupra substanței gri a creierului - regiuni din creier care alcătuiesc „biți importanți în care informațiile sunt procesate”, după cum spune autorul principal Anya Topiwala, cercetător clinic senior la Oxford.
„Cu cât beau mai mult oamenii, cu atât volumul substanței lor gri din creierul lor este mai mic.(...) Volumul creierului se reduce odată cu vârsta și, mai sever, cu demența. Volumul mai mic al creierului prezice, de asemenea, performanțe mai slabe la testele de memorie”, a spus Topiwala, într-un comunicat de presă remis redacției.
„În timp ce alcoolul a avut o contribuție mică la acest lucru (0,8%), a avut totuși o contribuție mai mare decât alți factori de risc „modificabili ”, a spus ea, explicând că factorii de risc modificabili sunt„ cei despre care poți face ceva, spre deosebire de îmbătrânire”.
Cercetătorii au investigat, de asemenea, dacă anumite modele de băut, tipuri de băuturi și alte condiții de sănătate au influențat impactul alcoolului asupra sănătății creierului.
Ei au descoperit că nu există un nivel „sigur” de consum de alcool - ceea ce înseamnă că orice cantitate am consuma efectele asupra creierului sunt mai rele decât dacă nu am fi băut. De asemenea, nu au găsit nicio dovadă că tipul de băutură - cum ar fi vinul, băuturile spirtoase sau berea - a afectat răul cauzat creierului.
Cu toate acestea, anumite caracteristici, cum ar fi hipertensiunea arterială, obezitatea sau consumul excesiv de alcool, ar putea pune oamenii la un risc mai mare, au adăugat cercetătorii.
„Atât de mulți oameni beau "moderat" și cred că acest lucru este fie inofensiv, fie chiar protector”, a declarat Topiwala, pentru CNN.
„Deoarece încă nu am găsit un„ remediu ”pentru bolile neurodegenerative, cum ar fi demența, cunoașterea factorilor care pot preveni vătămarea creierului este importantă pentru sănătatea publică, a adăugat ea.
Alcoolul a fost principalul factor de risc pentru boli și decese premature la bărbați și femei cu vârste cuprinse între 15 și 49 de ani la nivel mondial în 2016, reprezentând aproape unul din 10 decese, potrivit unui studiu publicat în The Lancet, în 2018.
Alimentul care duce la Parkinson. Topește creierul.
Ce trebuie să știi dacă ai avut AVC. Detaliul care arată că ai mari probleme neurologice.
Epuizarea poate persista până la un an după un accident vascular tranzitoriu, mai ales la persoanele cu anxietate sau depresie anterioară.
Semnul banal care îți arată că faci demență. Apare cu 10 ani înainte și NU este vorba de pierderea memoriei.
Obiceiul care triplează riscul de moarte. Îți fură ani de viață.
Obiceiul relaxant care poate provoca AVC. Ce să nu mai faci niciodată.
Semnele unui anevrism cerebral care nu trebuie ignorate, avertizează un medic.
Băutura care protejează creierul. Este un cocktail care ar putea preveni demența.
Simptomul repetitiv care poate fi un semn de demență. Apare cu ani înainte de pierderea memoriei.
Boala Alzheimer, depistată cu ani înainte de apariția simptomelor. Tehnica, disponibilă în SUA. Când va fi disponibilă și în Europa.
Creierul este afectat după pensionare. Ce trebuie să faci pentru a-ți păstra funcția cognitivă.