Alergia la câini, de ce apare și cum ați putea scăpa de ea

Adisa Codruț |
Data publicării:
Obezitatea scurtează viața patrupezilor
Obezitatea scurtează viața patrupezilor

Medici susțin că alergia la patrupezi se datorează unei proteine create de prostata câinelui.

Alergie, câini. ”Până la 30% dintre persoanele care sunt alergice la câini sunt, de fapt, alergice la o proteină specifică care este făcută în prostata unui câine. Dacă sunteți alergic la proteina respectivă numai la câinele masculin, este posibil să fiți capabili să tolerați o femelă sau un câine castrat", a spus medicul Lakiea Wright, alergolog la Brigham and Women Hospital din Boston, SUA. În timp ce proteina a fost identificată cu ani în urmă, un test de sânge fiabil pentru alergen a fost aprobat doar în mai 2019 de Administrația americană pentru Alimente și Medicamente.

În ce privește alergiile la animale cu blană, acestea sunt frecvente, în special la persoanele care suferă de astm sau alte alergii, cum ar fi polenul sau praful. Nu părul animalului declanșează reacția alergică, ci proteinele din urină, salivă și mătreață (sau celulele moarte ale pielii) ale câinelui sau pisicii sunt cele care declanșează un sistem imunitar excesiv să reacționeze. Până în prezent, știința a identificat șase alergeni specifici câinilor. Potrivit CNN, oamenii pot fi alergici la una sau mai multe dintre cele cinci proteine ale câinilor, dar nu și la altele. La câini masculi, în prostată se produce o proteină numită Can f 5, iar când patrupedul urinează, proteina se poate răspândi pe piele și păr în tot corpul, dar și în toată casa.

De unde știți că sunteți alergic doar la câinii de sex masculin? ”Spuneți-i medicului un istoric al simptomelor voastre. Când au început simptomele? Doar strănutați în jurul câinilor de sex masculin? De asemenea, întrebați: câte alte alergii aveți? Alergiile tind să se alăture. Mai mult de trei tipuri specifice vă fac deosebit de vulnerabil la dezvoltarea astmului sau a altor probleme respiratorii”, a spus medical Wright.

Recomandări pentru a reduce expunerea la alergeni și la simptomele pe care le produc: schimbați-vă hainele după ce ați fost în preajma câinilor sau pisicilor; cereți unui membru al familiei fără alergie la animalele de companie să curețe cutiile de gunoi sau lenjeria de pat și să perieze animalul de companie afară; țineți animalul tău în dormitor și luați în considerare un filtru de aer HEPA acolo, dar mai întâi curățați agresiv - alergenii pentru animale de companie pot rămâne luni întregi; utilizați un filtru certificat pentru unitățile de climatizare; asigurați-vă că vizitați un specialist pentru a vă verifica alergiile - aceștia pot fi în măsură să recomande medicamente sau tratamente de imunoterapie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel