Alergiile de primăvară, cum le tratezi

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Sănătatea trupului, a minții și a sufletului
Sănătatea trupului, a minții și a sufletului

Primăvara aduce vremea caldă și soarele, dar și alergiile. Iată care sunt cele mai bune metode de a trata alerrgile de primăvară, explicate de un expert alergolog.

Dr. Sanjiv Sur, alergolog la Colegiul de Medicină Baylor, a explicat importanța gestionării simptomelor alergiilor sezoniere și care sunt cele mai bune metode de a le combate în acest an.

Zeci de milioane de oameni afectați

Rinita alergică sau febra fânului cauzată de polenul în aer, reprezintă o problemă semnificativă la nivel mondial, explică. Potrivit Centrului american pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, spre exemplu, anul trecut aproape 20 de milioane de persoane în vârstă de peste 18 ani din Statele Unite au fost afectate. Din păcate, mulți oameni aleg să sufere fără să se trateze, arată specialistul.

„Când vă lăsați alergiile netratate, acestea pot provoca prezenteism (când te duci la muncă, chiar dacă ești prea bolnav pentru a fi productiv, n.r.), care se caracterizează prin somnolență în timpul zilei, când oamenii pot deveni apatici", a declarat Sur, cercetător senior în imunologie, alergie și reumatologie la Baylor. „Oamenii vor apărea la locul de muncă, dar nub vor fi capabili să se concentreze și să se descurce la fel de eficient ca de obicei".

Simptome și tratament

Cele mai frecvente simptome de rinită alergică includ congestia, strănutul, nasul înfundat și mâncărime, ochii înlăcrimați. Cele mai frecvente metode de a trata alergiile sunt folosirea spray-uri intranazale, antihistaminice orale sau imunoterapie alergenă, a spus Sur.

„Steroizii intranazali (spray-uri nazale) afectează toate simptomele nazale, în timp ce antihistaminicele și antagoniștii leucotrienelor, care sunt de asemenea utilizați pentru astm, sunt foarte specifici pentru nasul care curge și strănut", a explicat el, subliniind și că un medic alergolog este cel care poate alege tratamentul corect. 

În timp ce spray-urile ușurează congestia și mâncărimea nasului, acestea nu sunt la fel de eficiente pentru mâncărimile la ochi. Sur recomandă administrarea unui antihistaminic pe cale orală.

Dacă simptomele persistă după utilizarea sprayurilor nazale, alergologul recomandă vizitarea unui medic pentru imunoterapie alergenică. El explică faptul că există două tipuri de imunoterapie - imunoterapie subcutanată și imunoterapie sublinguală pentru reprogramarea și îmbunătățirea capacității corpului de a tolera alergeni din mediu fără a produce simptome de alergie.

Ne afectează somnul și jobul

Pe lângă faptul că alergiile sunt iritante, ele pot afecta de asemenea calitatea somnului, performanța la locul de muncă și sănătatea generală. Dr. Sur a subliniat cât d eimportant e să le reamintim celor din jurul nostru că există modalități simple de a trata simptomele alergiilor. „Dacă cineva strănută și suferă fără să facă nimic, poate fi un cost imens", a spus el. „Trebuie să fiți proactivi și să atrageți atenția și altora asupra faptului ca alergiile se pot trata".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel