Alimente pentru un abdomen de invidiat. Ce probleme de sănătate indică grăsimea din jurul taliei

Anisia Nica |
Data publicării:
alimente pentru un abdomen de invidiat FOTO: Pexels @trang doan
alimente pentru un abdomen de invidiat FOTO: Pexels @trang doan

Alimentele care topesc grăsimea de pe burtă și te ajută să ai un abdomen de invidiat.

Din păcate, abdomenul este zona unde se acumulează ușor grăsime, iar aceasta este dificil de redus ulterior: "Sunt persoane care sunt în plin proces de slăbire, se subțiază peste tot mai puțin în zona abdominală și lucrul acesta ne indică un aspect foarte important, că există un nivel ridicat inflamator în organism", a declarat nutriționistul Anca Alungulesei pentru emisiunea "Vorbește lumea" de la Pro TV.

Ce este de făcut?

Aceasta ne spune să "ne concentrăm pe alimente care au rolul de a scădea inflamațiile la nivelul întregului organism pentru că inflamațiile înseamnă predispoziție către boală" și ne sfătuiește să fim vigilenți cu privire la "Ce alimente consumăm cu preponderență.

Consumul foarte mare de zahăr și de carbohidrați în general se asimilează foarte rapid și se transformă tot în zahăr, când ajung în organism, tot în glucoză și generează această căptușeală de grăsime deoarece organismul, ca să se protejeze, îmbracă organele interne în grăsime...Ne spune că acolo este loc inflamat și ar trebui să scădem inflamațiile și ne mai spune faptul că consumul de zahăr este prea mare...

Eu recomand să tratăm grăsimea cu grăsime...foarte multă lume face confuzie între grăsimea pe care o aduce din alimentație și grăsimea care este depusă în jurul corpului. Să nu ne fie frică să consumăm grăsimi, dar atenție că nu orice tip de grăsime este sănătoasă".

Grăsimi benefice

Nutriționistul ne recomandă "să creștem consumul de grăsimi mononesaturate. Acestea sunt grăsimile sănătoase despre care toată lumea știe că scad colesterolul "rău" și cresc colesterolul "bun"...Un alt rol al grăsimilor mononesaturate este că scad inflamațiile despre care am vorbit mai devreme: sunt bogate în Omega 3 și au rolul de a scădea inflamațiile din organism. Corpul începe să se subțieze și începem să dăm jos din locuri din care este foarte dificil să dăm joc cu o alimentație clasică".

Mai multe despre colesterol poți citi aici: Colesterolul: ce rol are, de fapt. Medicamentele de scădere a colesterolului, PERICOL pentru ficat și RISC de ateroscleroză

Alimente minune

"Avocado, care, pe lângă grăsimi sănătoase și fibre, conține și potasiu, e foarte valoros pentru organism", dezvăluie specialistul și ne dă un sfat: "Recomand să consumăm în fiecare zi nuci, nuci românești, migdale. Orice tip de nucă care este bogată în grăsimi aduce și aport de Omega 3".

Tot în cadrul emisiunii, invitata a recomandat consumul de somon, ouă și ulei de cocos: "Uleiul de cocos nu conține colesterol și ajută foarte mult la scăderea inflamațiilor. Eu întotdeauna recomand să înlocuim uleiul de floarea soarelui la gătit cu uleiul de cocos".

Vezi și: 4 motive pentru care să mănânci SEMINȚE de IN. Efecte nebănuite asupra sănătății

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel