4 motive pentru care să mănânci SEMINȚE de IN. Efecte nebănuite asupra sănătății

Anisia Nica |
Data publicării:
4 motive pentru care sa mananci seminte de in FOTO: Pexels @vie studio
4 motive pentru care sa mananci seminte de in FOTO: Pexels @vie studio

Care sunt efectele consumului de semințe de in și de ce ar trebui să le introduci în alimentație?

Semințele de in au efecte nebănuite asupra sănătății. De la strălucirea părului, până la reglarea hormonală, consumul de semințe de in poate face minuni.

Ce conțin?

Potrivit healthline, semințele de in conțin Vitamina B1, cupru, mangan, magneziu, fosfor, seleniu, zinc, Vitamina B6, fier și acid folic. Totodată, semințele de in sunt o bursă bogată în Omega 3, o grăsime "minune" care are efect antiinflamator și scade nivelul de colesterol "rău" din sânge. Aceste proprietăți ajută în prevenția bolilor cardiovasculare. Vezi și: Omega 3, grăsimea "MINUNE". Protejează INIMA și te scapă de RĂCEALĂ

Ajută la slăbit

Semințele de in au o cantitate mare de fibre, elemente esențiale pentru menținerea siluetei. Persoanele care se luptă cu kilogramele în plus pot consuma semințe de in și datorită faptului că acestea scad pofta de mâncare. Unele studii arată că 30 de grame de semințe de in pe zi contribuie semnificativ la scăderea în greutate. 

Scad tensiunea arterială

Specialiștii sunt de părere că introducerea semințelor de in în dieta zilnică poate fi benefică pentru pacienții cu hipertensiune arterială. Semințele de in au capacitatea de reglarea a tensiunii arteriale și au efect hipotensiv. 

Efect antidiabetic

Consumul de semințe de in are efect antidiabetic. Cercetările arată că acestea intervin în controlul glicemiei, scad nivelul acesteia și cresc sensibilitatea celulară la insulină. Rezistența la insulină este principala cauză a diabetului zaharat de tip 2. Persoanele care suferă de diabet zaharat pot consuma semințe de in și datorită efectului lor de a reduce nivelul de colesterol, nivel care este crescut în bolile cronice.

Reglează hormonii

Nu în ultimul rând, semințele de in sunt printre cele mai puternice alimente care intervin în activitatea sistemului endocrin. Acestea reglează secrețiile hormonale și pot fi un real ajutor pentru femeile care se află în perioada menopauzei. Specialiștii spun că semințele de in funcționează similar cu estrogenii, iar acest lucru ajută și la prevenția osteoporozei. 

Vezi și: 4 plante MINUNE în perioada MENOPAUZEI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel