Omega 3, grăsimea "MINUNE". Protejează INIMA și te scapă de RĂCEALĂ

Anisia Nica |
Data actualizării: | Data publicării:
omega 3 FOTO: Pexels @farhad ibrahimzade
omega 3 FOTO: Pexels @farhad ibrahimzade

Ce este Omega 3 și de ce este atât de importantă? Care sunt efecțiunile pe care le tratează.

Organismul nostru are nevoie de grăsimi pentru a funcționa corespunzător. Cu toate acestea, unele grăsimi fac mai mult rău decât bine. Care sunt acestea și de ce ne ajută Omega 3?

Diferența dintre grăsimile bune și cele rele

Corpul nostru are nevoie de grăsimi pentru a funcționa corespunzător. Cu toate acestea, unele grăsimi fac mai mult rău decât bine. Grăsimile saturate sunt grăsimile de origine animală, iar consumul lor în cantități crescute determină depunerea colesterolului pe pereții vaselor de sânge. Acest lucru va crește riscul apariției bolilor cardiovasculare, precum: infarctul miocardic, boala coronariană sau accidentul vascular cerebral. 

Grăsimile nesaturate sunt grăsimile "bune" și se găsesc în alimentele vegetale și în pește. Acestea au efecte opuse grăsimilor saturate, contribuind la sănătatea inimii și prevenind depunerea colesterolului pe vasele de sânge. 

Omega 3 face parte din categoria acizilor grași polinesaturați și are beneficii extraordinare asupra sănătății organismului. Iată o parte dintre propreitățile acestei grăsimi "minune".

Scade riscul de boli cardiovasculare

Infarctul miocardic este prima cauză de deces din lume. Omega 3 reprezintă o modalitate de prevenție a bolilor de inimă prin faptul că reglează tensiunea arterială, scade nivelul de colesterol din sânge și are efect antiinflamator.

Întărește sistemul imunitar

Omega 3 ne ajută în lupta cu răcelile și gripele sezoniere prin faptul că ajută la funcționarea normală a sistemului imunitar. Omega 3 ține inflamațiile departe de corp și mai mult decât atât, se consideră că ar avea efecte pozitive în tratamentul bolilor autoimune.

Contribuie la dezvoltarea armonioasă a nou-născuților

Omega 3 ajută atât la dezvoltarea fătului, cât și a nou-născuților. Un aport crescut de Omega 3 în timpul sarcinii scade riscul ca bebelușul să dezvolte boli neurologice sau psihiatrice, precum: ADHD sau autism. 

Surse bogate în Omega 3

Unele alimente sunt recunoscute pentru conținutul lor crescut în Omega 3. Printre acestea face parte peștele și fructele de mare, în special somonul, tonul, heringul, macroul și creveții. Nucile, semințele de in, semințele de chia și uleiurile vegetale sunt și ele bogate în Omega 3. 

Vezi și: Intestinul, al doilea creier. Ce să mănânci ca să fii mai FERICIT

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel