Alimentele care îți pot reduce tensiunea arterială: ce conțin acestea
Flavonolii conținuți în anumite alimente își pot reduce tensiunea arterială. Efectul este asemănător cu cel al dietei mediteraneene.
Flavanolii - care se găsesc în ceai, fructe de pădure și mere - pot reduce tensiunea arterială, arată un studiu
Cercetătorii au definit o „dietă sănătoasă” ca fiind una care conține multe fructe și legume, nuci, pește, consum moderat de alcool și carne roșie minimă. Persoanele care consumă o dietă bogată în alimente bogate în flavanoli - cum ar fi fructe de pădure, ceai și mere - tind să aibă tensiune arterială mai mică, potrivit unui nou studiu.
Cercetătorii din Marea Britanie au studiat dietele a peste 25.000 de persoane din Marea Britanie și au comparat ceea ce au mâncat cu tensiunea arterială, care este un factor de risc pentru bolile cardiovasculare.
În timp ce alte studii au găsit o legătură între flavanoli și beneficiile pentru sănătate, acest studiu a fost primul care a măsurat aportul compușilor în mod obiectiv, folosind biomarkeri găsiți în urină.
Majoritatea celorlalte cercetări se bazează pe participanții care țin jurnale alimentare, dar acestea sunt adesea inexacte din cauza tendinței de a raporta un consum de proteine și zahăr mai mic, arată studiul publicat în revista Scientific Reports.
Mai mult, cantitatea de flavanoli din anumite alimente poate varia foarte mult. De exemplu, cantitatea găsită în ceai, una dintre sursele principale din dieta din Marea Britanie, variază de la 10 miligrame la 100 de grame de ceai până la 330 de miligrame la 100 de grame de ceai.
„Aceasta este o investigație importantă, de înaltă calitate, a unor efecte fiziologice ale flavonoizilor dietetici la o populație mare din Marea Britanie”, a declarat Ian Johnson, cercetător în nutriție și partener emerit la Quadram Institute Bioscience din Marea Britanie. Johnson nu a fost implicat în cercetare.
„Importanța sa constă în utilizarea biomarkerilor cuantificabili obiectivi ai aportului de flavonoizi, spre deosebire de estimările bazate pe măsurile, care sunt neapărat imprecise, ale aportului și compoziției de alimente”, a declarat el pentru Science Media Center din Londra.
Utilizând această abordare, autorii au reușit să demonstreze că tensiunea arterială sistolică a fost mai mică la participanții care consumă cele mai mari cantități de flavanoizi, comparativ cu cei care consumă cea mai mică.
Doi dintre autorii studiului sunt angajații Mars. Pe site-ul său, Mars scrie că a cercetat flavanoli de 20 de ani. Cu toate acestea, compania a declarat că, deși cacao este o sursă bogată de flavanoli, flavanolii din cacao sunt adesea distruși în timpul procesării pentru a obține ciocolata.
Efect relativ mic, dar important
Cercetătorii au descoperit că diferența de tensiune arterială între persoanele cu mai puțin de 10% din aportul de flavanol și cele cu cel mai mare 10% din aport a fost între 2 și 4 mmHg.
Acesta este un efect „relativ mic”, a spus Johnson. Cu toate acestea, rezultatele studiului arată că este modificările tensiunii sunt comparabile cu modificările tensiunii arteriale observate la persoanele care urmează dieta mediteraneană sau abordările dietetice pentru a opri hipertensiunea (DASH) sau reducerea moderată a aportului de sare, potrivit CNN.
Studiul nu a găsit o legătură între aportul de flavanol și riscul bolilor cardiovasculare, cum ar fi atacurile de cord și accidentul vascular cerebral, și nici nu a existat o legătură cu mortalitatea - fie din cauza bolilor cardiovasculare, fie din orice altă cauză.
7 remedii naturiste pentru arsuri solare: calmează pielea rapid
Trucul simplu pentru a avea călcâie fine. Dermatologii confirmă
De ce nu trebuie să ții niciodată paharul de vin de cupă
Află de ce nu este recomandat să ții paharul de vin de cupă.
Beneficiile mersului desculț pe nisip la mare
Obiectul care nu are ce căuta în baie. Nici măcar nu te gândești despre ce e vorba
Aspartam: otrava dulce din "zero zahăr". Ce se întâmplă atunci când îl consumi și cum declanșează cancerul
De ce să nu mai ții roșiile în frigider
Află de ce nu ar trebui să mai păstrezi roșiile în frigider. Uite cum să le depozitezi corect pentru a te bucura de aroma lor naturală.
Cum se spală, de fapt, blugii. Truc genial de la Adina Buzatu
Cum să faci paste demne de Premiul Nobel. Secretul cremos descoperit de italieni
Cum trebuie să stingi uleiul care a luat foc în tigaie. Ce să nu faci niciodată
Singurul aliment care scade glicemia instant, susținut de știință
De ce să fierbi apa înainte de a face cuburi de gheață
5 motive să NU mai stai cu laptopul pe picioare. Numărul 2 te va uimi
Idei geniale de a refolosi sticlele de medicamente pe care le arunci
De ce să nu spargi ouăle de marginea castronului
Care este diferența dintre laptele degresat și laptele light?
Crezi că știi ce bei? Adevărul despre laptele "light" vs. laptele "degresat" te va face să citești etichetele de acum.
Când trebuie adăugat pătrunjelul în mâncare. Greșeala pe care o faci când gătești
Ce să NU faci de Paște și ce să NU mănânci după post. Greșeala pe care o fac mulți români - recomandări INSP
Recomandări ale specialiştilor INSP în contextul sărbătorilor pascale.
Mâncatul la momentul potrivit, mai important decât somnul pentru sănătatea inimii
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.
Bei suficientă apă? Adevărul despre hidratare te va șoca! Cei 2L sunt un mit
Știința spune să folosiți ventilatoarele până când temperatura este de 27°C. Trucul simplu care scade factura la curent
Australienii au descoperit TRUCUL genial care îți scade factura la curent cu până la 90% vara!
