Alimentele care ne fac mai DEȘTEPȚI. Vlad Ciurea: În orice situaţie critică, faceți următorul lucru. E bine pentru creier!
Care sunt alimentele care ne fac mai deștepti. Medicul Vlad Ciurea a dezvăluit lucrul important care face bine creierului.
Starea de spirit pe care o avem sau pe care ne-o putem induce este foarte importantă pentru creier, pentru sănătatea psihică, spun medicii.
Prof. Dr. Vlad Ciurea susține că un lucru la îndemână pe care poate să-l facă fiecare dintre noi într-o situaţie critică, pentru a trece mai repede peste acea perioadă, este să încerce să râdă.
"Râsul este o descărcare fiziologică de empatie asupra unui fenomen care se petrece în jurul tău şi care produce o contracție a mușchilor abdominali, care te descarcă psihic, te apropie de cineva.
În orice situaţie critică, încercați să vă gândiți la ceva plăcut şi ceva care poate vă produce râsul.
Râsul este un alt mister al creierului care ne umple de plăcere, de bunăvoință, de deschidere. Nu poţi să râzi şi să fii un om rău", a explicat prof. dr. Alexandru Vlad Ciurea, la Antena 3.
Mai mult, tot pentru sănătatea creierului este important consumul de dulciuri, dar nu orice fel de dulce, mai spune specialistul. Medicul recomandă ciocolata neagră sau mierea.
Prof. dr. Vlad Ciurea, despre alimentele care ne fac mai deştepţi
"Alegeţi cu grijă! Celelalte sunt "poveri" care se metabolizează greu. Creierului îi plac dulciurile. Dar nu orice dulce!", spune medicul.
Sunt câteva alimente la îndemâna oricui care ne ajută să stimulăm celula nervoasă şi să avem o memorie mai bună.
În capul listei, deşi poate părea greu de crezut, este ciocolata, spune prof. dr. Alexandru Vlad Ciurea, cunoscut neurochirurg.
Întrebat ce alimente ar trebui să cosume cei care reţin mai greu, renumitul medic a început cu ciocolata şi a continuat, apoi, cu cafeaua, cacaua şi lecitina.
"Creierului îi plac dulciurile. Dar nu orice dulce! Zahărul îi face rău, mai ales cel rafinat, de aceea trebuie alese cu grijă produsele cu care ne răsfățăm sau din care ne "extragem" energie.
Vă spun din start: celula nervoasă va fi extrem de mulțumită cu dulciuri cât mai naturale. Ce avem aici? Fructele noastre de sezon, atunci când le avem. Slavă Domnului, România este o țară bogată din acest punct de vedere!
Dacă totuși nu le avem, ne vom bucura de miere sau gem din fructe, dar preparat fără zahăr. (Da, se poate!) Acestea sunt bune și dau energie celulei nervoase.
Benefice: ciocolată amăruie, miere, gem fără zahăr
Dacă sunteți iubitori de ciocolată, recomand ciocolata amăruie, cu o concentrație cât mai ridicată de cacao.
Vă sfătuiesc să renunțați la acele combinații de ciocolată cu umpluturi, siropuri, creme sau arome diverse: sunt "poveri" care se metabolizează greu. Ciocolata amăruie păstrează totuși acel gust original și nealterat de cacao.
Ce-i drept, o lume fără bomboane și ciocolată ar fi mai tristă!", a scris medicul Vlad Ciurea, pe pagina sa de Facebook.
-
Ce trebuie să știi despre slănină. Cum se mănâncă corect02.11.2025, 22:22
-
Statinele, asociate cu cancerul. Ce s-a aflat abia acum02.11.2025, 20:53
-
-
Semnul banal care îți arată că ai o boală cardiacă mortală02.11.2025, 18:41
-
Ceaiul de ghimbir: beneficii demonstrate științific pentru inimă, imunitate și metabolism
Un ceai vechi de secole face valuri în medicina modernă. Este plin de antioxidanți și previne bolile de inimă și diabetul.
Uleiul care reduce inflamația din organism. Cercetătorii spun că ar putea fi secretul unei vieți mai sănătoase
Acest ulei reduce semnificativ inflamația din organism. Pur și simplu mătură deșeurile.
Superalimente pe care trebuie să le mănânci în fiecare zi. Mâncăruri esențiale pentru energie și vitalitate
Sucul de merișoare, aliat al arterelor. Le redă flexibilitatea și stimulează circulația sanguină
Fructul care îți curăță arterele și ține diabetul departe
Fructul care îți curăță arterele și ține diabetul departe.
Leguma care distruge cancerul și regenerează celulele. Curăță corpul de toxine
Este matcha o alternativă mai sănătoasă la cafea? Iată ce trebuie să știți despre matcha
Consumul de cuișoare, beneficii. 11 motive pentru care să le incluzi în dieta zilnică
Acest condiment care te protejează de infecții, reglează glicemia și te scapă de tuse, are efect antibacterian și antiinflamator.
Ceaiul care te ajută să slăbești rapid și natural. Arde multe grăsimi
Acest ceai te-ar putea ajuta să slăbești rapid, în mod natural. Reglează apetitul și provoacă arderea mai mare a grăsimilor.
Alimentul care te protejază de cancer. Conține "antioxidantul suprem". Atacă celulele canceroase fără să le afecteze pe cele sănătoase
5 plante și condimente care îmbunătățesc digestia
Cafeaua și longevitatea: mai mult decât o băutură energizantă. Îți poate prelungi viața cu până la 2 ani
Planta pe care o ai în grădină și nu știai că vindecă ficatul
Varza murată, aliatul neașteptat al intestinului. Cum protejează fermentația împotriva inflamației
Acest aliment curăță intestinul în profunzime și reduce inflamația.
Efectele ascunse ale cofeinei. Cât de multă cofeină îți atacă creierul
Usturoiul pe stomacul gol: mit sau terapie adevărată? Adevărul surprinzător
6 motive să bei matcha în fiecare zi. Face minuni!
Planta de "100 de ani" care curăţă vasele de sânge. Lidia Fecioru: Câte cinci picături, dimineaţa
O legumă comună ar putea reduce glicemia cu până la 50%. E de mare ajutor pentru diabetici
Această legumă comună reduce glicemia cu până la 50%.
