Alimentele care reduc tensiunea arterială. Ameliorează stresul și induc o stare de liniște. Oferă protecție inimii

Monika Baciu |
Data publicării:
alimentele care reduc tensiunea arteriala - FOTO: Freepik@poringdown
alimentele care reduc tensiunea arteriala - FOTO: Freepik@poringdown

Alimentele care reduc tensiunea arterială și anxietatea oferă beneficii întregului organism.

Alimentele care reduc tensiunea arterială și anxietatea au efecte asupra întregului organism. Ceea ce mâncați și beți poate ajuta la reducerea stresului și a anxietății.

Alimentele care pot posibil să reducă anxietatea includ legume cu frunze verzi, unele tipuri de fructe de mare și alimente bogate în calciu. Diferite vitamine, minerale și antioxidanți pot ajuta la calmarea simptomelor de stres și anxietate.

De asemenea, veți dori să evitați sau să consumați cu moderație alimentele și băuturile care ar putea înrăutăți stresul și anxietatea. În plus, dacă aveți dificultăți cu stresul și anxietatea, consultați un furnizor de îngrijire medicală sau un profesionist în sănătate mintală care vă poate oferi îndrumare și opțiuni de tratament.

Avocado

Consumul regulat de avocado ar putea ajuta la reducerea anxietății datorită conținutului său de vitamina B. Alimentele bogate în vitamina B au fost legate de reducerea simptomelor și a sentimentelor de anxietate.

Un avocado de dimensiuni medii conține mai multe vitamine B, inclusiv:

- Riboflavina (B2)

- Niacina (B3)

- Acidul pantotenic (B5)

- Vitamina B6 Folat (B9), potrivit Health.

Vezi și: Cancerul pulmonar, boala oncologică fără simptome în fazele inițiale. Daniela Nica: Fumătorii au un risc de 30 de ori mai mare de a dezvolta un neoplasm pulmonar

Afine

Consumul de afine poate fi util pentru stres. Afinele sunt bogate în nutrienți și antioxidanți - substanțe responsabile de întârzierea sau prevenirea deteriorării celulelor.

Studiile au arătat că antioxidanții și anxietatea sunt conectați. De exemplu, un studiu a constatat că pentru persoanele aflate în postmenopauză, creșterea aportului de antioxidanți din dietă a dus la scoruri mai mici ale anxietății.

Alimente bogate în calciu

Alimentele bogate în calciu includ produse lactate precum lapte și iaurt, precum și legume precum spanac și varză kale. Creșterea aportului de calciu poate fi benefică pentru dispoziția dumneavoastră.

Cercetătorii au colectat date de la 1.233 de studenți cu privire la consumul de produse lactate și calciu, stres și dispoziție. Cercetătorii au constatat că studenții care au consumat mai multe produse lactate și calciu au fost mai puțin stresați. De asemenea, creșterea aportului de calciu a fost legată de reducerea anxietății și de o dispoziție mai bună.

Ouă

Simptomele de anxietate depind de hormoni, precum serotonina și dopamina, din sistemul nervos central. Gălbenușurile de ou conțin vitamina D, care poate afecta funcționarea sistemului nervos.

O revizuirea a examinat studiile care investighează vitamina D și starea de spirit. S-a constatat că majoritatea studiilor au indicat reducerea simptomelor de depresie, anxietate și de starea de spirit cu niveluri crescute de vitamina D.

Vezi și: Ce se întâmplă când păstrezi un secret. Care este impactul asupra psihicului tău. De ce unele persoane nu pot ține un secret

Legume cu frunze verzi

Legumele cu frunze verzi sunt o alegere bună dacă aveți anxietate. Un studiu a descoperit că studenții tindeau să se simtă mai calmi, mai fericiți și mai energici atunci când mâncau mai multe fructe și legume.

Printre legumele incluse se aflau frunzele de legume verzi, morcovi și castraveți. Poate fi dificil de spus care a venit mai întâi - gândurile pozitive sau alimentația sănătoasă - dar cercetătorii au constatat că o alimentație sănătoasă părea să prezică o stare de spirit pozitivă în ziua următoare.

Nuci și semințe

Deficiența de zinc a fost asociată cu anxietatea. Cu toate acestea, consumul de cajuuri poate oferi zincul de care aveți nevoie. Cajuurile conțin 1,6 miligrame (mg) de zinc - aproximativ 14% până la 20% din valoarea zilnică recomandată de zinc pentru adulți.

Semințele de chia și semințele de dovleac sunt surse excelente de magneziu. Creșterea aportului de magneziu poate ajuta la reglarea emoțiilor. Un studiu a constatat că magneziul a îmbunătățit calitatea vieții, starea de spirit și anxietatea la adulții stresați.

Vezi și: Cum să scapi de șoarecii din conductele de canalizare. Ce îi atrage în casa ta. Cum îți dai seama dacă au intrat în casă

Portocale

O portocală de dimensiuni medii furnizează peste jumătate din doza zilnică recomandată de vitamina C pentru adulți și acționează și ca antioxidant. Cercetătorii au recunoscut că vitamina C joacă un rol în răspunsul organismului la stres și îmbunătățește starea de spirit.

Stridii

Stridiile sunt o opțiune excelentă pentru reducerea anxietății, dacă puteți consuma fructe de mare. Acestea conțin mai mult zinc per porție decât orice alt aliment. Veți obține 32 mg de zinc per 3 uncii de stridii crude, ceea ce reprezintă 291% din doza zilnică recomandată.

Vezi și: Diabetul, afecțiunea care macină fiecare organ. Doru Negru: Nu te doare. Apar complicațiile

Somon

Stresul poate crește nivelurile de hormoni ai anxietății, precum adrenalina și cortizolul. Somonul conține acizi grași omega-3, care pot contribui la reducerea acestor hormoni. De exemplu, cercetătorii au constatat că omega-3 a redus cortizolul total - principalul hormon al stresului - cu până la 33% în comparație cu placebo.

Piept de curcan

Triptofanul din curcan este un aminoacid care ajută la producerea serotoninei. De unul singur, triptofanul poate avea un efect calmant. Un studiu a constatat că dozele mai mari de triptofan dietetic au dus la semnificativ mai puțină depresie, iritabilitate și anxietate redusă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel