Niacina, vitamina B3: ce este și la ce ajută, de fapt. Este sigură pentru inimă? Studiile dezvăluie pericolul
Ce este niacina și la ce ajută, de fapt? Este adevărat că poate crește riscul de boli de inimă?
Oficialii OMS susțin că aproximativ 600 de milioane de oameni se îmbolnăvesc în fiecare an din cauza consumului de alimente contaminate. 420.000 dintre aceștia nu...
Aproximativ 600 de milioane de persoane se îmbolnăvesc în fiecare an în urma consumului de alimente contaminate, iar 420.000 mor anual din această cauză. Sunt decese care ar putea fie evitate cu eforturile tuturor, a reamintit luni Organizaţia Mondială a Sănătăţii de Ziua Mondială a Siguranţei Alimentare, marcată în fiecare an în data de 7 iunie.
"Avem o responsabilitate colectivă pentru a asigura o alimentaţie sănătoasă şi nutritivă. (...) Nimeni nu ar trebui să moară când încearcă să se hrănească", notează într-un mesaj dedicat acestei zile directorul general de la OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, potrivit căruia copiii sunt cei mai vulnerabili în faţa acestei probleme.
Ameliorarea siguranţei alimentelor pe care le consumăm reduce mortalitatea infantilă şi malnutriţia şi îi ajută pe copii să piardă mai puţine ore de şcoală, iar pe adulţi să-şi amelioreze productivitatea, ajutând totodată la reducerea presiunii asupra sistemelor sanitare, a subliniat Tedros. Siguranţa alimentară presupune absenţa riscurilor alimentare care ar putea afecta sănătatea consumatorilor. Aceste riscuri pot fi de natură microbiologică, chimică sau fizică şi adesea nu pot fi observate cu ochiul liber. Bacteriile, virusurile sau reziduurile de pesticide sunt doar câteva exemple.
Hrana nesigură reprezintă o ameninţare pentru sănătatea umană şi economie, afectând în mod disproporţionat persoane vulnerabile şi marginalizate, în special femei şi copii, migranţi şi populaţii afectate de conflicte, potrivit OMS. În fiecare an, cel puţin o persoană din zece se îmbolnăveşte după ingerarea de mâncare contaminată şi 420.000 de persoane îşi pierd viaţa, din care 125.000 sunt copii cu vârsta sub 5 ani, susține Agerpres.
Ce este niacina și la ce ajută, de fapt? Este adevărat că poate crește riscul de boli de inimă?
Află de ce nu este recomandat să ții paharul de vin de cupă.
Ți s-a spus să nu mănânci înainte de operație? S-ar putea să fi fost degeaba. Uite ce s-a descoperit.
Cele 5 greșeli comune pe care le faci în bucătărie și care îți pot îmbolnăvi toată familia.
Adormi instant! Trucul din medicina chineză care funcționează în 60 de secunde. Medicii sunt uimiți. Încearcă această tehnică secretă a chinezilor.
De ce ar trebui să-ți bagi picioarele în apă cu sare cel puțin o dată pe săptămână. Cele 5 efecte uimitoare de care trebuie să afli.
Află de ce nu ar trebui să mai păstrezi roșiile în frigider. Uite cum să le depozitezi corect pentru a te bucura de aroma lor naturală.
Oțet în mașina de spălat? Iată ce se întâmplă cu hainele tale! De ce tot mai mulți oameni aleg acest truc simplu
De ce ar trebui să pui oțet în rezervorul toaletei? Trucul pe care nu ți l-a spus nimeni până acum și pe care trebuie să îl încerci.