Alimentul care provoacă îmbătrânirea prematură a tenului

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Alimentul care provoacă îmbătrânirea prematură a tenului. Foto: Freepick @ mari_draiser
Alimentul care provoacă îmbătrânirea prematură a tenului. Foto: Freepick @ mari_draiser

Care este alimentul care provoacă îmbătrânirea prematură a tenului și care trebuie evitat.

Potrivit nutriționiștilor, ar fi bine să nu mai consumați acest produs alimentar, dacă nu vă doriți să îmbătrâniți înainte de timp. Nu este pentru prima dată când alimentul dezvăluit de ei este pus la zid. S-a vorbit de multe ori despre el și a fost asociat de multe ori cu multe alte boli și probleme de sănătate. 

Problema este că românii preferă acest aliment și-l consumă zilnic fără să știe la ce riscuri se supun.

Vezi și: Alimentul mâncat zilnic de români care duce la Alzheimer. Dr. Stroescu: E dușmanul sănătății. Hai să punem regulă! De azi înainte nu-l mai mâncăm

Rimelul uscat poate fi revitalizat ușor. Iată 6 secrete simple care fac rimelul ca nou

Mai exact, specialiștii în nutriție susțin că inamicul numărul unu pentru ten este glutenul din făina de grâu. Vorbim atât despre făina grâu, cât și despre produsele de patiserie.

Persoanele intolerante la gluten au obrajii roșii și umflați, pete întunecate pe față și mâini, precum și acnee în zona bărbiei. Vorbim mai exact despre boala celiacă, care reprezintă intoleranța autoimună pe care unele persoane o au la gluten.

Această boală afectează intestinul subțire, dar și alte organe, fiind una dintre cele mai des întâlnite afecțiuni digestive cronice.

Glutenul poate afecta celulele responsabile de pigmentarea pielii. Nutriționiștii spun că glutenul, ca și zahărul, perturbă echilibrul hormonilor sexuali, iar acest lucru duce la formarea de acnee dureroasă în zona bărbiei, scrie plitkar.com.ua.

Cum să îți usuci părul corect. Greșeala pe care o faci mereu, care duce la căderea părului

Consumul de apă ajută la eliminarea toxinelor și a fluidelor acumulate în corp. Apa poate duce la atenuarea simptomelor specifice ingerării de gluten: constipație, dureri de cap sau amețeli. Așă că nu uitași să vă hidratați cât mai bine.

Balonarea este altă problemă a peroanelor care nu tolerează glutenul, așa că puteți preveni aceste probleme consumând apă cu lămâie sau ghimbir. Exercițiile ușoare ajută la stimularea circulației sângelui, care permite transportarea oxigenului și a nutrienților direct la organe și mușchi.

Prin urmare, nutriționiștii ne sfătuiesc să excludem sau reducem glutenul din alimentație. În fiecare zi, veți vedea rezultatele transformării tenului.

8 semne ale stresului zilnic. Sunt foarte vizibile pe fața și pielea ta 

 

Care sunt cele opt semne că ești stresat/stresată, semne ce sunt vizibile pe fața și pielea ta?

Ei bine, pielea noastră poate fi considerată, cu ușurință, barometrul stării de sănătate, fie că ne referim la cea fizică, fie la cea emoțională. Iar stresul este unul dintre factorii declanșatori pentru diferite pete sau iritații la nivelul pielii.

În timp ce cremele, loțiunile sau măștile au un efect din punct de vedere estetic și cosmetic, o rutină solidă de îngrijire a pielii poate să nu fie suficientă pentru a calma organismul în fața stresului.

Corelația dintre stres și piele este cunoscută de foarte multă vreme, însă studii oficiale care să asocieze științific acest fapt au fost realizate abia în ultimele două decenii. Ba mai mult, chiar și produsele de îngrijire pot să fie dăunătoare pentru piele, mai ales dacă nu sunt cele adecvate tipului tău de piele.

8 moduri în care stresul modifică aspectul pielii

Stresul solar și apărarea pielii obosite. Zi de zi ne expunem razelor soarelui, protejați mai mult sau mai puțin, iar acest lucru ne poate stresa fizic pielea și îi poate slăbi apărarea. Razele UV sunt o componentă cancerigenă a expunerii la soare.

Fie sub forma luminii solare naturale sau a celei artificiale, cum ar fi cele de la saloanele de bronzare artificială, razele UV semnalează celulelor să se grăbească spre zona expusă, în încercarea de a o repara, lucru care se manifestă prin arsuri solare.

De altfel, o dietă bogată în vitamina C și antioxidanți poate să ajute la protejarea celulelor de daunele provocate de radicalii liberi cauzate de expunerea la soare.

Vezi și: Protecția solară, necesară indiferent de vreme. Ce trebuie să ai în vedere

Inflamație și piele foarte iritată. Urticaria, psoriazisul, eczema, dermatita și rozaceea sunt deseori rezultatul inflamației, dar studiile arată, de asemenea, că atunci când creierul tău este suprasolicitat, acesta poate compromite de fapt capacitățile de protecție ale pielii tale.

Cu alte cuvinte, stresul face ca pielea ta să se regleze și să rămână echilibrată mai greu. Nu e de mirare că s-ar putea să ai o erupție în plus în timpul unei săptămâni nedormite sau după o ceartă intensă. De reținut că inflamația poate cauza apariția acneei.

Producție crescută e ulei și acnee. Stresul este foarte asociat cu acneea, mai ales în cazul femeilor. Acesta poate amesteca semnalele nervoase ale pielii noastre, provocând un dezechilibru al hormonilor și al substanțelor chimice care cresc producția de ulei. Chiar dacă este imposibil să înlăturăm stresul în totalitate, câteva exerciții de relaxare ne pot ajuta, iar astfel pielea noastră nu va mai avea de suferit atât de mult.

Scalp ceros, căderea părului și descuamarea unghiilor. Stresul se poate manifesta în mod diferit, de la o persoană la alta, e la o situație stresantă la alta. Dacă v-ați tras vreodată inconștient de păr, v-ați mușcat unghiile sau v-ați scărpinat de ambele, acestea sunt doar reacții la hormonul stresului, cortizol, care transmite corpului un mesaj simplu: Luptă sau fugi! Citește mai multe AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel